Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 20-11-2011

Ongehoorzame scooterrijder

HOUTEN Vrijdagavond 18 november rond 22.30 uur is een 19-jarige scooterrijder uit Houten onder invloed van alcohol aangehouden.

Politieagenten zagen op het Imkerspad een scooter met hoge snelheid voorbij rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Vervolgens botste de bestuurder tegen een vluchtheuvel en kwamen hij en zijn bijrijder ten val.

De bestuurder is (in verband met een hoofdwond) door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. De bijrijder liep geen letsel op.

Uit nader onderzoek bleek dat de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Houten, onder invloed van alchol verkeerde (545 ug/l). Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg drie bekeuringen (rijden zonder helm, negeren stopteken en rijden zonder rijbewijs), tevens is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Daarna mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Man aangehouden voor mishandeling en poging diefstal

IJSSELSTEIN Vrijdagavond 18 november heeft de politie in de binnenstad van IJsselstein een 22-jarige verdachte aangehouden op verdenking van mishandeling en poging diefstal.

De IJsselsteiner had rond 22.20 uur geprobeerd in een tram de tas van een 21-jarige vrouw uit Utrecht te stelen. Toen dit mislukte, maakte hij zich even later schuldig aan mishandeling van twee andere personen.

Bij tramhalte Hogewaard sloeg hij zonder duidelijke aanleiding een 21-jarige jongen en 17-jarig meisje uit IJsselstein in het gezicht. De politie startte een zoekactie en hield de verdachte aan in een horecagelegenheid. De IJsselsteiner is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Vier aanhoudingen

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 18 november rond 23.45 uur zagen surveillerende politieagenten op de Batauweg een auto rijden waarvan de tenaamgestelde gesignaleerd stond. Toen politieagenten de vier inzittenden op de Sluyterslaan wilden controleren, vluchtten twee personen uit de auto weg. Agenten hielden het tweetal bij het Wenckbachplantsoen aan. Een van de mannen had voordat de politie ze te pakken kreeg, iets weggegooid. Uit nader onderzoek bleek de verdachte een zakje met steentjes, mogelijk diamanten, te hebben weggegooid.

Alle vier personen (afkomstig uit Nieuwegein en 20, 24, 28 en 32 jaar) zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Zowel de auto als het zakje met steentjes zijn in beslag genomen.

Man geeft politieman kopstoot

NIEUWEGEIN Zaterdagavond 18 november rond 23.45 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Zwaardenburg gevochten zou worden. Toen de politie arriveerde en een politieagent een 24-jarige Nieuwegeiner aansprak, ging het meteen mis. De Nieuwegeiner gaf de politieagent direct een kopstoot. De man werd aangehouden. Hij verzette zich hevig en is met gepast geweld aangehouden

Omdat een 52-jarige Nieuwegeiner zich met de aanhouding bemoeide, heeft de politie de wapenstok gebruikt om de man op afstand te houden.

Verder zette de politie ook een politiehond in om het publiek op afstand te houden. De 52-jarige man is uiteindelijk ook aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel van politieagenten. Proces-verbaal tegen de twee wordt opgemaakt.