Politie Drenthe

Zondag 20 november 2011

Provincie Drenthe, 20-11-2011

Inbraak en vernieling

EMMEN Tussen donderdagavond 11 uur en zaterdagmiddag 2 uur is er ingebroken in het pand van de Dierenambulance aan de Loo-ackers in Emmen. De inbreker(s) heeft (hebben) diverse koperen leidingen meegenomen. Door het verwijderen van de leidingen is er wateroverlast in het pand opgetreden. Daarnaast werd enkele dienstkleding met het logo van de dierenambulance meegenomen. Wees dus extra alert als er iemand van de dierenambulance u bijvoorbeeld om een donatie vraagt en vraag hen bij twijfel naar de legitimatie. De werknemers van de Dierenambulance kunnen zich als zijnde legitimeren. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of weet u iets dat verband kan hebben met deze inbraak, meldt u dit dan aan de politie via telefoon 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem; telefoon 0800 7000.

Rijden onder invloed

PEIZE Tijdens een controle heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag op de Kerkstraat in Peize een 46-jarige automobiliste uit Groningen aangehouden. De 46-jarige werd gevraagd te blazen. Zij blies een F (Fail) waarop de vrouw werd aangehouden. Op het bureau blies zij op de ademanalyse 280 ug/l. De Groningse ontving een proces-verbaal alsmede een rijverbod van 1 uur.

Vechtpartij

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige inwoner uit Hoogeveen aangehouden op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. De politie die daar tijdens de horecasurveillance aanwezig was, zag dat de 20-jarige een 25-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht sloeg. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hoogeveen.

Jonge bromfietser

SMILDE De politie heeft zaterdagavond een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongeman reed op de Wittewijk en negeerde een stopteken tijdens een verkeerscontrole. De politie wist de jongeman even verderop tot stoppen te dwingen. Hij kon zich niet identificeren waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal op zak voor het rijden zonder rijbewijs en het zich niet kunnen identificeren huiswaarts. De brommer bleef achter op het bureau.

Vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf inwoners uit Assen (16, 16, 17, 19 en 21 jaar) aangehouden op de Groningerstraat in Assen op verdenking van vernieling. Een getuige zag dat iemand uit de groep tegen de spiegel van zijn auto aantrapte. De man stapte in zijn auto en zorgde dat de groep stopte waarna hij de politie belde. De politie vond meerdere autos met vernielde spiegels. De politie doet nader onderzoek en de Assenaren worden nader gehoord.

Wildplassen en belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen uit Rouveen aangehouden op het Prinsenplein in Meppel. Een 24-jarige man stond te wildplassen. De politie wilde de man een bon geven. De man liep echter weg en wilde zich niet identificeren. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 20-jarige en een 26-jarige waren het niet eens met de aanhouding en bemoeiden zich er mee. Herhaaldelijk beledigden zij de aanwezige politie waarop ook zij werden aangehouden en overbracht naar het bureau.

Belediging

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 25-jarige (woonplaats onbekend) op de Hoofdstraat in Emmen aangehouden. De man had in een uitgaansgelegenheid volgens eigen zeggen, gewonnen op een gokkast die echter niet uitkeerde. De 25-jarige, die zichtbaar onder de invloed van alcohol was, was het er niet mee eens dat de politie niets voor hem kon betekenen. Hierop schold hij de politie uit. De man wilde niet luisteren naar de aanwijzingen van de politie om zicht te verwijderen en bleef zich beledigend uitlaten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Fietsendief

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 15-jarige jongen uit Assen aangehouden op de Briljantstoep op verdenking van fietsendiefstal. De jongeman was in gezelschap van drie vrienden toen hij aan de Briljantstoep een fiets meenam. Toen het viertal de politie in de gaten kreeg, gingen zij er vandoor. Tijdens hun vlucht werd de fiets achtergelaten. Het viertal werd op de Briljantstoep staande gehouden. De 15-jarige werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Hennepkwekerij ontdekt

TIENDEVEEN Aan de Haarweg in Tiendeveen trof de politie vrijdagochtend in een woning een hennepkwekerij aan met 492 hennepplanten. Ter plaatse kon de politie twee mannen aanhouden; de 19-jarige bewoner van het pand alsmede een 21-jarige inwoner uit Zuidwolde. De kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aangekondigde verkeerscontroles komende week

PROVINCIE DRENTHE - Op dinsdag 22 november wordt op de N374 een snelheidscontrole gehouden. Op donderdag 24 november vindt op de N386 controle plaats op de snelheid.

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.