Politie Groningen

Zondag 20 november 2011

Provincie Groningen, 20-11-2011

Paard overleden tijdens intocht Sinterklaas

GRONINGEN Tijdens de intocht van Sinterklaas in de binnenstad van Groningen is een paard in de begeleidende stoet overleden. Volgens getuigen zou een onbekende persoon zaterdagmiddag een sigaret richting het paard hebben geschoten. Het dier schrok hier zo van, dat het op de kruising Gedempte Zuiderdiep met de Herestraat onderuit ging. Het paard trok samen met een ander paard een kar. Het andere edele dier viel over het eerste paard. De viervoeter die onderuit ging is overleden. Het is niet bekend wie de sigaret, bewust of onbewust, richting het paard gooide. Sinterklaas en zijn gevolg konden de intocht zonder vertraging voortzetten en werden even later op het Stadhuis welkom geheten door de burgemeester.

Autobanden lek gestoken

GRONINGEN Onbekenden hebben zaterdagmiddag op de Heresingel van zeker zes autos de banden lek gestoken. De politie kreeg een melding en nam polshoogte. Agenten hebben op elk voertuig een briefje achtergelaten, met het verzoek om aangifte te doen van vernieling. Aangifte via internet is mogelijk viawww.politie.nl/aangifte.

Krattendief op heterdaad aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op het Van Brakelplein in Groningen een krattendief op heterdaad aangehouden. Een getuige belde de politie omdat een man een balkon op was geklommen. De dief had twee lege bierkratten naar beneden gehaald. De alerte getuige vertrouwde dit niet. De politie vonden tegen het balkon een trap en konden de 29-jarige man (woongegevens niet bekend) aangehouden. De afgelopen weken zijn er op meerdere plaatsen lege bierkratten gestolen. De politie onderzoekt of de verdachte hier ook voor verantwoordelijk is.

Alcomobiliste probeert aan controle te ontkomen

VEENDAM De politie heeft zaterdagavond in de Kleine Vaartlaan in Veendam een 49-jarige automobiliste uit die plaats aangehouden. Agenten waren bezig met een alcoholcontrole op het Lloydsplein, toen ze zagen dat een auto keerde en er vandoor ging. De bestuursters werd vervolgens verderop alsnog langs de kant van de weg gezet. Ze had ruim 1,5 promille alcohol (665 ugl) in haar bloed. Haar rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge vrouw door het lint

OUDE PEKELA Een 21-jarige vrouw uit Oude Pekela is zaterdagavond aangehouden nadat zij bij haar woning volledig door het lint ging. De politie kreeg een melding van een kapot raam en nam polshoogte bij het huis. Eenmaal bij de woning, bleek dat de bewoonster volledig over de rooie was. De reden waarom was niet bekend. De 21-jarige was niet tot bedaren te krijgen. Ondanks meerdere waarschuwingen vernielde ze nog een ruit en zorgde voor veel overlast in de buurt. Daarop werd ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bouwcontainers opengebroken

WILDERVANK Onbekenden hebben tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen in Meeden en Wildervank bouwcontainers opengebroken. In Wildvervank werden in de Meihuizenweg vijf containers opengebroken. Daarbij werden diverse gereedschappen weggenomen. In Meeden werd aan de Hereweg een container opengebroken. Het is niet bekend welke goederen hier zijn gestolen. Betrokken bedrijven doen aangifte.

Gewonden bij eenzijdig ongeval

HARKSTEDE Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdweg in Harkstede, zijn zaterdagmorgen twee inwoners van die plaats gewond geraakt. Een 49-jarige automobiliste verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een boom. Ze raakte door het ongeval bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Een 52-jarige inzittende kon zelf uit het voertuig komen. De man en vrouw zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft registratie gemaakt.

Man aangehouden na diverse misdrijven

LEEK/DONKERBROEK De politie heeft zaterdagmiddag in het Friese Donkerbroek een 54-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De man reed in een auto van een vrouw (59) uit Leek en had die auto eerder die middag zonder toestemming bij de woning van de Leekster weggenomen. De verdachte was bij haar woning gekomen en wilde met haar in gesprek. Toen zij een gesprek met de voor haar bekende man weigerde, bedreigde de verdachte de Leekster met de dood en sloeg haar woning kort en klein. De Ter Apeler vertrok met de auto en reed op de Auwemalaan tegen een verkeerpaal. Via de meldkamer in Drachten werden agenten verzocht naar de bestuurder uit te kijken. In Donkerbroek werd de bestuurder aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. De 54-jarige is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer doet aangifte.

Beschonken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Amethiststraat een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Groninger was vlak daarvoor in een auto tegen een lantaarnpaal gereden. Dat gebeurde in de Goudlaan. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Uit een alcoholtest bleek dat hij 1,9 promille alcohol (830 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de Stadjer is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond in Waterhuizen een 48-jarige automobiliste uit Kropswolde aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Een weggebruiker zag dat de vrouw slingerend over de weg reed en waarschuwde de politie. Die kon de bestuurster even later langs de kant zetten. Ze bleek ruim 2,2 promille alcohol (965 ugl) in haar bloed te hebben. Het rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroekster dreigt met mes en pepperspray

SAPPEMEER De politie heeft zaterdagmiddag op het station in Sappemeer een 21-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. De Zuidbroekster had vlak daarvoor onenigheid gehad met een 20-jarige plaatsgenoot en bedreigde hem met een mes en pepperspray. De verdachte stapte in de trein en ging er vandoor. Na een melding wisten agenten de 21-jarige in de trein op het station aan te houden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.