Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.00 uur

Utrecht, 20-11-2011

Verdachte autokraak aangehouden

UTRECHT De politie kreeg zaterdag 19 november tegen 05.00 uur een melding van een autokraak aan de Minstreellaan. Aan de hand van het signalement konden agenten de 46-jarige verdachte uit Utrecht bij de Liesbosweg aanhouden. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gevaarlijk rijgedrag onder invloed

UTRECHT Agenten zagen 20 november rond 03.00 uur een automobilist achteruit de oprit van de A12 bij De Meern afrijden. Toen de agenten de bestuurder wilden controleren, ging de 41-jarige verdachte uit Driebergen er vandoor in de richting van Driebergen. Daarbij maakte hij meerdere verkeersovertredingen: rechts inhalen, 143 km/u rijden waar 70 km/u is toegestaan, kleven, negeren stopteken. Uiteindelijk hebben de agenten de man bij zijn woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man blies 685 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij is ingesloten.

Verdachten van autokraak aangehouden

UTRECHT Een getuige meldde zondag 20 november rond 05.20 uur dat er twee jongens zich verdacht gedroegen bij autos op de Rooseveltlaan. Agenten konden de twee 16-jarige autokrakers uit Nieuwegein en Weesp op heterdaad aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht gedrag bij bouwterrrein

UTRECHT Een getuige heeft zaterdag 19 november om 03.45 uur een 32-jarige man staande gehouden. De man had hij op een bouwterrein aan Ondiep zien lopen. Vervolgens heeft hij hem overgedragen aan de politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding shovel stadsbus

UTRECHT - Op vrijdag 18 november om 12.20 uur was er op de Landschapsbaan een aanrijding tussen een shovel met aanhanger en een stadsbus. De shovel reed over de Busbaan Vleuterweide in de richting van de Landschapsbaan. De stadsbus reed achter hem. Op de kruising van de Landschapsbaan / Busbaan Vleuterweide sloeg de shovel linksaf de Landschapsbaan op. Op dat moment wilde de stadsbus inhalen met een aanrijding als gevolg. Een tweede persoon op de shovel raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op de vuist

UTRECHT Vrijdag 18 november heeft de politie rond 21.30 uur een 35-jarige man aangehouden in verband met agressief en hinderlijk gedrag naar andere bezoekers bij een horecagelegenheid aan de Tolsteegbarrière.

De politie wilde hem meenemen naar het bureau maar de man verzette zich bij zijn aanhouding. Daarop werd hij geboeid afgevoerd, één van de agenten was vanwege het hevige verzet genoodzaakt gepast geweld toe te passen om de verdachte onder controle te houden. De man is ingesloten.