Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 20 november

Noord-Holland Noord, 20-11-2011 o 14.00 uur

Alcohol in het verkeer

Regio, zondag 20 november

Het gebruik van alcohol in het verkeer leidt tot vaak ernstige verkeersongevallen. De politie controleert daarom bijna dagelijks op alcohol. Dat gebeurt tijden reguliere politiediensten, maar vaak ook tijdens grote controles. Afgelopen weekend werden op verschillende plaatsen zulke controles gehouden.

Een overzicht:

Enkhuizen/Hoorn, vrijdag 18 november 2011.

Tussen 21.30 en 24.00 uur heeft de politie op het Westeinde een alcoholcontrole gehouden. Van de in totaal 241 bestuurders bleek 1 man ruim drie keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. De controle werd van 1.30 tot 4.15 uur voortgezet in Hoorn, op de kruising Oostergouw-IJsselweg. Daar zijn 230 bestuurders gecontroleerd, twee bestuurders hadden teveel gedronken. Dat waren beiden beginnend bestuurders, de een dronk 1,5 keer teveel, de ander had ruim vier keer teveel gedronken. Beiden kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Warmenhuizen, zaterdag 19 november 2011.

Op de Wonge is rond 00.46 uur een 52-jarige man uit Sint Maarten aangehouden die onder invloed van alcohol tegen een schutting was aangereden met zijn voertuig. Hij bleek bijna vijf keer teveel te hebben gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hensbroek, zaterdag 19 november 2011.

Rond 6.00 uur is een 31-jarige man uit Hensbroek aangehouden op de Dorpsweg. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van drank. De man reed over de Dorpsweg uit de richting van Obdam. Bij de kruising met de Burgemeester Kooimanweg raakte hij met zijn voertuig een verkeersremmer. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Uit de ademanalyse bleek dat de man twee keer teveel had gedronken. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal.

Andijk, vrijdag 18 november 2011.

Op de Dijkweg is tussen 16.30 en 17.45 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de in totaal 46 gecontroleerde bestuurders bleek niemand teveel te hebben gedronken.

Den Helder-Schagen, zaterdag 19 november

Tussen vrijdagavond 20.00 en zaterdagmorgen 04.00 uur hield de politie een grote alcoholcontrole op de Doggersvaart in Den Helder en rondom Schagen. In totaal moesten 375 bestuurders een ademtest afleggen. Hiervan bleken er zes teveel te hebben gedronken. In twee gevallen ging het daarbij om beginnend bestuurders die slecht 90 ug/l mogen blazen, terwijl de grens voor ervaren bestuurder op 220 ug/l ligt. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij haalde de hoogste score van 565 ug/l.

Akersloot - Bergen, zondag 20 november

Op zaterdagavond, tussen 21.15 en 23.30 uur hield de politie een alcoholcontrole rondom Akersloot. In totaal moesten 74 bestuurders een ademtest afleggen. Een bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 280 ug/l. Dat is net een slok meer dan de voor hem toegestane 220 ug/l. Vervolgens werd tussen 01.30 en 03.30 uur gecontroleerd op de Bergerweg in Bergen. Van de 58 gecontroleerde bestuurders hadden er twee teveel gedronken. Hoogst gemeten waarde was maar liefst 1040 ug/l. Bij controle bleek de man bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Medemblik, zaterdag 19 november

Tussen 21.30 en 24.00 uur moesten 245 bestuurders blazen bij een controle op de kruisingRandweg - Almereweg te Medemblik. Bij deze controle blies niemand boven de grenswaardes.

Heerhugowaard, zondag 20 november

Tussen 02.00 en 04.00 uur controleerde de politie op de Middenweg en de Zuidtangent in Heerhugowaard. Hier moesten 53 bestuurders blazen. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij teveel hadden gedronken. Een beginnend bestuurder blies 490 ug/l. Dat is ruim vijf maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l. Bovendien was hij eerder gepakt met drank op achter het stuur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Een andere bestuurder blies 755 ug/l. Ruim drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. De derde bestuurder blies slechts een slok teveel. Hij blies 300 ug/l. in plaats van de toegestane 220 ug/l.

Alkmaar, zondag 20 november

Op zondagmorgen omstreeks 06.00 uur controleerde de politie op de Smaragdweg in Alkmaar een 28-jarige Pool in een personenauto. De man viel op doordat hij richting aangaf naar links, terwijl hij rechtsaf sloeg. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De man blies 910 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. De politie onderzoekt nog of de man in het bezit is van een geldig rijbewijs. Als hij dat heeft, zal hij het moeten inleveren.

Belediging agenten

Hoorn, vrijdag 18 november 2011.

Tijdens de surveillance op de Dubbele Buurt werden agenten rond 21.15 uur uitgescholden door een voor hen onbekende man. Toen de agenten de man, 40 jaar uit Hoorn, op zijn gedrag aanspraken, bedreigde de man de agenten. Hij is aangehouden, net als zijn 42 jaar vrouw, eveneens uit Hoorn. Zij bemoeide zich met de aanhouding en reageerde niet op de agenten die haar sommeerden afstand te houden. Beide verdachten krijgen een proces-verbaal.

Heling fiets

Julianadorp, vrijdag 18 november 2011.

Rond 22.30 uur zijn op de Kruiszwin twee jongens van 14 jaar oud uit Den Helder aangehouden op verdenking van het helen van een fiets. Een alerte voorbijganger attendeerde de politie op twee jongens die een fiets droegen die op slot stond. De agenten vonden de fiets en troffen ook de jongens aan. De ouders werden gebeld en de jongens zullen later deze week op het politiebureau een verklaring moeten afleggen en worden doorverwezen naar bureau HALT. De fiets stond als gestolen gesignaleerd en wordt weer teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Mishandeling

Alkmaar, zaterdag 19 november 2011.

Een 27-jarige man uit Alkmaar is rond 1.00 uur aangehouden op het Houttil. Hij zou zomaar vier personen in een café hebben geslagen. Twee van de slachtoffers, een 17-jarige jongen uit Castricum en een 18-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude liepen letsel op aan hun oog en slaap. Ook een 20-jarige vrouw uit Heerhugowaard werd zomaar geslagen Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in brand

Heerhugowaard, zaterdag 19 november 2011.

Rond 4.15 uur is een auto op de Berkenlaan uitgebrand. De politie is direct een onderzoek gestart en gaat uit van brandstichting. Vermoedelijk ligt de aanleiding hiervan in de relationele sfeer.

Woninginbraken

Alkmaar, vrijdag 18 november 2011.

Bij een woning aan de Saskerstraat hebben dieven rond 17.30 uur geprobeerd in te breken aan de achterzijde van de woning. De bewoonster hoorde geluiden en ging samen met haar buurman kijken. Zij heeft ook een verdacht persoon in de buurt zien lopen.

t Veld, zaterdag 19 november 2011.

Tussen 2.45 en 3.45 uur hebben dieven geprobeerd in te breken bij een woning aan de Rijdersstraat. Zij probeerden via een achterdeur binnen te komen, maar werden verstoord door de bewoner. Wel gingen zij er met spullen uit de auto vandoor.

Den Helder, zaterdag 19 november

Op zaterdag werd tussen 16.30 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Sluisdijkstraat in Den Helder. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. In de woning werd nog een afgesloten tussendoor open gebroken. Uit de woning verdween in ieder geval geld.

Hoorn, zondag 20 november

Op zondagmorgen werd tussen 01.00 en 07.25 uur ingebroken in een appartement boven een winkel aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door de toegangsdeur open te flipperen. Het is nog onduidelijk of er iets is gestolen.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 19 november

Op zaterdag werd tussen 17.00 en 22.40 uur ingebroken in een woning aan de Prinses Margrietlaan in Egmond aan den Hoef. De daders zijn de hoekwoning binnengekomen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Er werd in ieder geval een laptop buit gemaakt.

Getuigen

Eventuele getuigen van een van deze inbraken, worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900 8844 (lokaal tarief).

Getuigen beroving gezocht

Enkhuizen, vrijdag 18 november 2011.

Tussen 18.15 en 18.40 uur is een 28-jarige man uit Enkhuizen beroofd op het voetpad dat vanaf de kruising Goudenregenstraat/Iepenlaan naar de Gerard Brandtweg loopt. Het slachtoffer fietste hier en werd aan het einde van het pad door twee jongens omver geduwd. De man viel en werd door de jongens belaagd met een mes. Hij kon de mannen het mes afhandig maken, waarbij een van de overvallers letsel opliep aan een hand of pols. Direct daarop kwamen er nog twee personen tevoorschijn van wie er eentje een op een vuurwapen lijkend voorwerp bij zich had. Het slachtoffer staakte daarop zijn verzet en gaf zijn spullen af, een portemonnee met inhoud. De vier jongens renden weg in de richting van de Gerard Brandtweg. Vermoedelijk gaat het om vier jongens met Noord-Afrikaans uiterlijk, een van hen droeg een pet, de anderen een capuchon. De politie is direct een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen die de verdachten hebben gezien of gehoord. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Grootebroek, tel: 0900 8844.

Controle fietsverlichting

Heiloo/Castricum/Akersloot, vrijdag 18 november 2011.

Op de Kennemerstraatweg in Heiloo, de Stetweg en Mient in Castricum en de Julianaweg in Akersloot is tussen 20.00 en 22.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen negen fietsers een bon omdat ze geen fietsverlichting voerden. Ook zijn de fietsen gecontroleerd op diefstal. Geen van de fietsen bleek van diefstal afkomstig.

Gewapende overval

Avenhorn, zaterdag 19 november

Op zaterdagavond omstreeks 20.45 uur vond er een gewapende overval plaats op een cafetaria aan de Vijverhof in Avenhorn.

Rond die tijd was de 30-jarige eigenaar in de zaak aanwezig. Ook was er een klant die aan de bar zat. Plotseling kwamen twee mannen de cafetaria binnen en eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten, dreigden zij met een steek- en een mogelijk vuurwapen.

Nadat de daders geld buit hadden gemaakt, gingen zij er weer vandoor.Zij zouden zijn weggelopen vanuit de cafetaria, schuin de weg over naar het voetpad dat langs het water tussen het gemeentehuis en de parkeerplaats van het winkelcentrum, in de richting van Het West in Avenhorn.

Het ging om een lange en een kleinere man. Beiden droegen een zwarte jas met witte strepen. Ook droegen beide gezichtbedekking.

Een onderzoek in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, leverde geen verdachten op.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze overval zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meldt misdaad anoniem 0800-7000.

Overval op woning

Heerhugowaard, zaterdag 19 november

Op zaterdagavond omstreeks 21.50 uur hoorde de 24-jarige bewoonster van een pand aan de Poldermolen in Heerhugowaard dat de voordeur van haar woning open ging. Zij verwachtte een van haar huisgenoten, maar toe zij ging kijken zag zij twee onbekende mannen in de hal staan. De mannen spoten haar in haar gezicht met een bijtende stof en eisten geld van haar.Toen de vrouw aangaf dat er geen geld was, gingen de mannen in de woning op zoek. Er werd echter geen geld gevonden.

De overvallers waren mannen. Eén man van ongeveer 1.80 lang en had een slank postuur. Hij droeg zwarte kleding. De andere man was een stuk kleiner, ongeveer 1.65 lang. Hij droeg een zwarte lange jas tot boven zijn knieën. Beide mannen hadden gezichtbedekking. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze overval zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meldt misdaad anoniem 0800-7000.

Man met vuurwapen aangehouden

Alkmaar, zondag 20 november

Op zondagmorgen omstreeks 09.45 uur zag een buschauffeur een man lopen op de Stationsweg in Alkmaar. De chauffeur zag de man lopen bij het stationsgebouw. De man had een vuurwapen in zijn handen en laadde dit door. De man stapte op een fiets en reed weg in de richting Stationsstraat.

De gewaarschuwde politie kon de man hier aanhouden. In zijn fietstassen had een vuurwapen. Het bleek te gaan om een imitatie vuurwapen dat hij, naar eigen zeggen, in de bosjes had gevonden.

De 40-jarige Russische verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam het wapen in beslag.

Geen rijbewijs: auto kwijt

Hoorn, zaterdag 19 november

Op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur controleerde de politie een 22-jarige bestuurder van een personenauto op de Vale Hen in zijn woonplaats. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat hij in april 2009 en augustus 2010 ook al was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs werd dit maal zijn auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Zwaagdijk, zaterdag 19 november

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur reed een 28-jarige Pool in een personenauto over de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Voor hem reed een 47-jarige man uit Zwaagdijk in een personenauto. Beiden reden in de richting Markerwaardweg. Bij een wegversmalling week de Nederlandse bestuurder uit naar links. Juist op dat moment probeerde de Pool links in te halen. Hij moest echter ook naar links uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor raakte hij met zijn auto aan de linkerkant naast de rijbaan en kwam hier tot stilstand tegen een boom. Door de klap schoot de auto echter weer de rijbaan op en botste hier alsnog tegen de auto van de man uit Zwaagdijk.

De Poolse bestuurder en een 24-jarige Poolse passagier werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Hier bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd bloed van hem afgenomen. Dit bloedmoster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Snelheidscontrole

Zuid-Scharwoude, zaterdag 19 november

Op zaterdagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Schagerweg in Zuid-Scharwoude. Van de 1940 passanten reden er 41 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 135 km per uur.