Ver. Beleggers Duurzame Ontwikkeling

Acties Week van het Duurzaam Beleggen van 21 tot 27 november 2011

02/11/2011

Eerste Week van het Duurzaam Beleggen in Nederland "Duurzaam beleggen is winst voor iedereen"

Maandag 21 november slaat Giuseppe van der Helm, directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), de gong van de Amsterdamse beurs . Hiermee luidt de VBDO-directeur de eerste `Week van het Duurzame beleggen' in Nederland in.

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) organiseert deze week samen met ABN AMRO, ASN Bank, AEGON, BinckBank, Delta Lloyd, ING, Rabobank en Triodos Bank. Het doel van de week is om particuliere beleggers en beleggingsadviseurs meer inzicht te geven in duurzaam en verantwoord beleggen en de opties die zij hebben op dit vlak. Alle deelnemende banken en verzekeraars grijpen de week collectief aan om verantwoord en duurzaam beleggen extra te belichten en het percentage particuliere beleggers die verantwoord en duurzaam beleggen - nu rond de 4% (4 miljard euro) te verhogen.

Nadat in andere Europese landen al een aantal jaren een Week van het Duurzaam Beleggen bestaat, is er nu ook een in Nederland. Giuseppe van der Helm, directeur VBDO: "Misschien zijn we er in Nederland te nuchter voor, want er zijn immers al zoveel `Weken van...''. Is zo'n week dan nog wel nodig? Ja, zeg ik daarop. Zolang mensen ook na drie financiële crises in 10 jaar denken dat klassiek beleggen veiliger is dan duurzaam beleggen. En ook zolang mensen niet inzien dat lange termijn problemen zoals: de ongekende groei van de wereldbevolking, de groei van de welvaart in opkomende economieën en de verstedelijking een tekort aan schoon water, lucht, grondstoffen en voedsel veroorzaken. Want aan al die problemen kunnen we slechts met de inzet van alle bedrijven, beleggers en overheden een eind aan maken. Zolang hebben we dagen, weken en jaren van het Duurzaam Beleggen nodig."

In de Week van het Duurzaam Beleggen worden er voor particuliere beleggers chatsessies, online presentaties en webinars met duurzaamheidsexperts gegeven, films over duurzaam beleggen gemaakt en is er aandacht via de nieuwsbrieven aan beleggers. Daarnaast wordt aandacht besteed aan nieuwe mogelijkheden om duurzaam te beleggen, zoals in duurzame trackers en turbo's. Voor beleggingsadviseurs zijn er trainingen over de ontwikkeling van duurzame beleggingsstrategieën.

Agenda week van het duurzaam beleggen #WDB

Maandag 21 november:

Opening van de beurs

VBDO directeur Giuseppe van der Helm luidt om 9.00 uur met een slag op de beursgong te Amsterdam de eerste Nederlandse `Week van het Duurzame beleggen' in samen met vertegenwoordigers van: ABN AMRO, ASN Bank, AEGON, BinckBank, Delta Lloyd, ING, Rabobank en Triodos Bank.

Webinar "Duurzaam beleggen is winst voor iedereen"

Onder de titel "Duurzaam beleggen is winst voor iedereen" organiseren ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson op 21 november om 20.30 uur een webseminar over dit onderwerp.

Sprekers zijn: