Ingezonden persbericht


Gemeente organiseert inloopavond Miep Giesstraat

Aan de Miep Giesstraat in Montfoort ligt een braakliggend terrein van voormalige woonwagenstandplaatsen. De afgelopen maanden zijn de mogelijkheden onderzocht hoe dit terrein kan worden ontwikkeld om woningbouw te realiseren. Op 22 november 2011 organiseert de gemeente Montfoort een inloopavond om de eerste plannen te presenteren.

De eigenaar van het stuk grond, SWW (na de naamsverandering bekend als GroenWest), heeft de afgelopen jaren plannen gemaakt voor de invulling van het terrein. Geen van de plannen hebben geleid tot een vastgesteld (nieuw) bestemmingsplan. Na overleg is besloten dat de gemeente het initiatief van de planontwikkeling in het vervolg op zich neemt. GroenWest is hierbij volledig uit beeld als ontwikkelaar van het gebied. Het doel van het project is het realiseren van woningbouw binnen alle randvoorwaarden (volkshuisvestelijk, stedenbouwkundig en financieel). Na de inloopavond wordt een voorstel gedaan aan de raad om de randvoorwaarden voor het plan op te stellen en zal er ook een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld.

Inmiddels is er een aantal schetsontwerpen opgesteld, welke tijdens de inloopavond te zien is. Alle inwoners van Montfoort zijn van harte uitgenodigd deze inloopavond te bezoeken om te reageren op de plannen. Tijdens de avond zijn vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. De avond zal plaatsvinden tussen 19.30 en 21.00 uur op de begane grond van het Stadskantoor, Kasteelplein 5 in Montfoort. Direct omwonenden zijn persoonlijk uitgenodigd.

Kijk voor meer informatie op www.montfoort.nl/miepgiesstraat. Het reactieformulier, dat tijdens de inloopavond wordt uitgedeeld, wordt samen met de gepresenteerde plannen na de inloopavond op de website geplaatst.