Space-Match 2011

04 november 2011

MKB ontmoet de ruimtevaartindustrie op Space-Match 2011

Op dinsdag 22 november a.s. vindt bij ESA/ESTEC in Noordwijk de zevende editie van Space-MATCH plaats. Dit jaarlijks terugkerend `Meet & Match' event is een initiatief van TNO, ESA en het Netherlands Space Office (NSO) om Nederlandse MKB-ondernemers kennis te laten maken met technologie die door de Nederlandse ruimtevaartindustrie oorspronkelijk is. De achterliggende gedachte daarbij is dat deze kennis en technologieën ook buiten de ruimtevaart succesvol kunnen worden toegepast. De zevende Space-MATCH staat in het teken van Integrale Veiligheid.

Direct contact

Space-MATCH is opgezet als een open informatiemarkt, waarop een MKB-bedrijf direct kan communiceren met de betrokken `ruimtevaartexpert', nader kennis kan maken met de aangeboden technologie en potentiële toepassingen ervan kan bespreken. Het event wordt ondersteund door een eigen website (www.space-match.nl), waarop aanvullende informatie is te vinden over de aangeboden technologieën. Tijdens het event zijn ook consultants aanwezig om informatie te geven over bedrijfsontwikkeling, R&D-subsidies en intellectuele eigendomsrechten.

Integrale Veiligheid

Deze zevende editie van Space-MATCH staat in het teken van Integrale Veiligheid. Vanuit verschillende Nederlandse ruimtevaartbedrijven en organisaties worden interessante technologieën gepresenteerd op een aantal gebieden: telecom, asset monitoring, imaging/detectie, bacteriële veiligheid en brandveiligheid. Voorbeelden van ruimtevaarttechnologieën met een hoge spin-off potentie zijn een techniek voortkomende uit de satellietcommunicatie voor robuuste versleuteling van instabiele radiolinks, en een technologie die het - ook voor niet-specialisten - mogelijk maakt om met een zeer compact apparaat snel en ter plaatse micro-bacteriële monsters te nemen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt een rondleiding georganiseerd over het ESA/ESTEC terrein. Voor meer informatie over het programma en de technologieën op de informatiemarkt: space-match.nl. Op deze site kunt u zich ook aanmelden.
bericht 2011-56