Erasmus Universiteit Rotterdam

Bachelor Open Dag voor ouders

Datum
Van: 22 november 2011 19:00
Tot: 22 november 2011 22:15

---

Locatie:
Woudestein, L-gebouw

Toelichting
De Bachelor Open Dag Ouders is een avond speciaal voor ouders/verzorgers van scholieren vwo-5 en vwo-6

Erasmus Universiteit organiseert Open Dag voor Ouders

Ouders houden zich steeds meer bezig met de studiekeuze van hun kind. Maar ze zijn niet allemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Daarom organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op dinsdag 22 november 2011 een informatieavond uitsluitend voor ouders van VWO 5/6-leerlingen.

Uit onderzoek blijkt dat een steeds grotere groep ouders zich vaker en intensiever bezig houdt met de studiekeuze van hun kind. Ze zijn verreweg de belangrijkste studiekeuzeadviseurs. Op de EUR neemt de helft van de eerstejaarsstudenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam het advies van hun ouders ter harte.

De ontwikkelingen in het hoger onderwijs volgen elkaar snel op. Niet alle ouders zijn op de hoogte van de laatste stand van zaken. Daarom organiseert de EUR op dinsdag 22 november een informatieavond uitsluitend voor ouders en verzorgers van VWO 5/6-leerlingen.

Tijdens de bijeenkomst worden ze geïnformeerd over zaken als: wat betekent studeren aan een universiteit? Wat kost studeren? En hoe zit het met numerus fixus, decentrale toelating en bindend studieadvies? Op deze manier wil de EUR ouders ondersteunen bij het keuzeproces van hun kind. Het openingswoord wordt verzorgd door rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt.