Gemeente Berkelland


Inloopbijeenkomsten N18 in Neede op 22 november en Eibergen 23 november

Ontwerptracébesluit N18 ligt ter visie

Rijkswaterstaat legt van 18 november tot en met 29 december 2011 het Ontwerp-tracébesluit (OTB) N18 Varsseveld-Enschede en de aanvullende zogenaamde `Trajectnota/MER' uit 2009 ter visie. Belanghebbenden kunnen dan hun zienswijze geven op deze stukken. Rijkswaterstaat houdt de komende weken verschillende informatieavonden om de plannen toe te lichten. In onze gemeente worden de inloopbijeenkomsten op 22 november in Neede en op 23 november in Eibergen gehouden.

N18

Verkeersveiligheid en bereikbaarheid

Op en rond de huidige N18 is sprake van verkeersonveiligheid. Daarnaast doorsnijdt de weg de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincies Gelderland en Overijssel, de regio's Twente en Achterhoek en de betrokken gemeenten hebben daarom een procedure gestart om de problemen zo veel mogelijk op te lossen en daarnaast de bereikbaarheid te verbeteren voor de ontwikkeling van de regionale economie.

Definitief besluit

Er is veel overleg geweest en er zijn al diverse inspraakrondes geweest.

Maar nu is het zo ver dat het ontwerp van het definitieve besluit ter inzage kan worden gelegd.

Als het goed is kan de procedure in 2012 verder worden afgerond, zodat op zijn vroegst in 2016 de weg klaar kan zijn. Verantwoordelijk wethouder Fred Mulkens in een korte toelichting: "De fase van het ontwerptracébesluit is wederom een mijlpaal in de realisering van de N18. Begin jaren '60 van de vorige eeuw waren we al bezig met een nieuwe weg, maar sindsdien kwam er keer op keer een kink in de kabel. Het gaat er nu dan toch echt van komen. Het mooie van de huidige voorstellen vind ik verder dat we zoveel mogelijk aan initiatieven vanuit de bevolking tegemoet proberen te komen. Zo komt er op verzoek van bewoners een ontsluiting bij de Ballastput in Eibergen (in plaats van bij de Kiefteweg). Overigens moet ik er bij zeggen dat Rijkswaterstaat de weg maakt, daar zijn we van afhankelijk. Maar van die kant kunnen we steeds op zo veel mogelijk medewerking rekenen."

Hoe kunt u reageren?

U kunt van 18 november t/m 29 december 2011 zowel digitaal als schriftelijk reageren bij het Centrum Publieksparticipatie, via www.centrumpp.nl onder `actuele zienswijzeprocedures'. Mondeling inspreken kan ook, bij een notulist op een van de informatiebijeenkomsten. Rijkswaterstaat stelt het op prijs als u reageert op de volgende punten

* Staan er zaken in het Ontwerptracébesluit die volgens u niet kloppen?

* Zijn er grote zaken en/of grote belangen over het hoofd gezien?
* Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dat toelichten?
* Is de informatie in de aanvulling op de Trajectnota/MER correct en volledig?

Online N18 Platform

Op het online N18 platform vindt u een `virtual reality model' van de toekomstige N18. U kunt er 24 uur per dag vragen stellen over het wegontwerp of reageren op berichten van andere deelnemers. Rijkswaterstaat probeert uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Het virtuele wegontwerp in dit N18 Platform is gebaseerd op het Ontwerptracebesluit N18 Varsseveld - Enschede, en laat een benadering zien van de toekomstige situatie. U vindt het N18 Platform vanaf 18 november 2011 op www.rijkswaterstaat.nl/n18.

Informatiebijeenkomsten

Op zeven informatiebijeenkomsten zijn medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom op een van onderstaande dagen tussen 18.30 en 21.30 uur. Er is geen plenair programma.

Dinsdag 22 november

Neede

Café-restaurant De Olde Mölle

Woensdag 23 november

Eibergen

Zalencentrum De Klok

Donderdag 24 november

Groenlo

Marveld recreatie

Dinsdag 29 november

Lichtenvoorde

Zalencentrum 't Zwaantje

Woensdag 30 november

Varsseveld

Zalencentrum De Radstake

Donderdag 1 december

Haaksbergen

Restaurant Zalenaccommodatie 't Hagen

Dinsdag 2 december

Boekelo

Hotel Resort Bad Boekelo

Waar kunt u in Berkelland het Ontwerptracébesluit inzien?

U kunt in Berkelland het Ontwerptracébesluit en aanvullende stukken van 18 november t/m 29 december 2011 inzien op de volgende locaties:

o Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo (ma t/m vr 8.30 tot 16.30 uur en woensdag aansluitend tot 19.00 uur)

o Servicepunt Eibergen, Grotestraat 30 in Eibergen (dinsdag- en donderdagochtend 8.30-12.30 uur.)