Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inloopbijeenkomst werk OV-knoop Voorburg

14 november 2011 - Binnenkort start de gemeente Leidschendam-Voorburg met de uitvoering van de plannen voor de OV-knoop Voorburg. Dinsdagavond 22 november geven vertegenwoordigers van de gemeente en van de aannemer tijdens een inloopbijeenkomst uitleg over de planning en de volgorde waarin de verschillende planonderdelen worden uitgevoerd. De werkzaamheden duren tot eind 2012. Deze inloopbijeenkomst vindt tussen 19.30 en 21.00 uur plaats in de Voorhof bij de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg. Belangstellenden zijn van harte welkom op het tijdstip dat hen het beste uitkomt.

Lichtkunstwerk
De plannen voor de OV-knoop Voorburg zorgen voor een betere looproute tussen het oude centrum van Voorburg, het NS-station en de Binckhorst, een nieuw busstation onder het Marianneviaduct en een betere indeling en organisatie van het parkeerterrein onder het viaduct van de A12, inclusief een P&R-voorziening.
Tijdens de inloopbijeenkomst is er ook een presentatie van het dynamische lichtkunstwerk van Geert Mul dat de wand onder het Marianneviaduct gaat sieren, tegenover The Village. Het kunstwerk bestaat uit wetenschappelijke afbeeldingen uit de tijd van Constantijn en Christiaan Huygens.