Gemeente Kollumerland


Agrarische avond over samenwerking en mestraffinage

Welke voordelen geeft samenwerking tussen agrariërs in de gemeente Kollumerland c.a.? En is mestraffinage een kans voor lokale veehouders?

Deze onderwerpen komen dinsdagavond 22 november 2011 ter sprake tijdens de tweejaarlijkse agrarische avond in het gemeentehuis in Kollum. De avond wordt georganiseerd door agrarische natuurvereniging It Kollumer Grien, de LTO Noord-afdeling en de gemeente Kollumerland c.a.

Regionale kringloop

Melkveehouders en akkerbouwers kunnen via een regionale kringloop van elkaar profiteren. Sommige boeren zien dit als een kans, maar anderen ook als een bedreiging. Tijdens de agrarische avond zal hierover met de aanwezigen worden gediscussieerd. Een ander actueel thema dat uitgebreid aan bod komt is de toepassing van nieuwe technieken, zoals mestraffinage.

Laatste stand van zaken

De interactieve bijeenkomst staat onder leiding van Minne Holtrop, kennismakelaar bij de Melkveeacademie. Er zijn twee sprekers: Wilco Hilhorst en Eddie te Braack. Hilhorst komt uit Noord-Sleen en is pionier op het gebied van mestraffinage, waarmee hij sinds 2010 op zijn bedrijf werkzaam is. Te Braack van Agricultural Advising Center geeft een toelichting op de laatste stand van zaken van de Green Deal (duurzame energievoorziening) die met de overheid gesloten is. Hij vertelt wat de invloed hiervan is op de agrarische sector.

De agrarische avond in het gemeentehuis in Kollum begint om 19.30 uur. Opgave voor de bijeenkomst kan nog tot 19 november via e-mail h.debruyn@kollumerland.nl.

Bezoekgegevens gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum
telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl