Politie Groningen

Schietincident Papengang in Opsporing Verzocht

Groningen, 21-11-2011 o Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 22 november aandacht aan het schietincident in de Papengang in de stad Groningen. Dit incident vond plaats in de nacht van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober.

Gewonden

Er raakten bij dit incident vier personen gewond, waarvan een 28-jarige inwoner van Groningen ernstig. De drie andere gewonden waren een 27-jarige man uit Portugal en twee jonge vrouwen (19 jaar) uit Groningen. Na het incident hielden agenten drie verdachten aan waarvan er nog twee vastzitten.

Getuigen gezocht

Tijdens het schietincident liepen er veel mensen in de Papengang. De politie heeft diverse getuigen gesproken. Een aantal echter nog niet. Om nog meer duidelijkheid te krijgen over het schietincident wil het onderzoeksteam met die getuigen spreken. Daarom zijn er beelden te zien van die getuigen in Opsporing Verzocht.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 22 november te zien op Nederland 1 omstreeks 21.30 uur. De herhaling is te zien op woensdag 23 november op Nederland 2 rond 11.15 uur.

Personen die meer informatie hebben over het schietincident en nog net met de politie in gesprek zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.