Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Ramkraak winkel Bussum in Opsporing Verzocht

Bussum, 21-11-2011 o Dinsdag 22 november 2011 besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Huizerweg in Bussum. De ramkraak werd gepleegd op 12 oktober dit jaar.

Rond 04.30 uur werd de pui van de winkel vernield en meerdere kledingstukken (jassen) werden weggenomen. Door getuigen werd gezien hoe vermoedelijk vijf personen wegreden in twee zilverkleurige Audis. Ter hoogte van de Shell bij de rotonde richting de Huizerweg zagen agenten, die in een politieauto reden, de twee Audis aan komen rijden. Door de agenten is getracht de weg te blokkeren met de politieauto, maar de Audis wisten erlangs te rijden en vluchtten in de richting van de A1 Amsterdam. Een achtervolging werd ingezet. Op de A1 wisten de voertuigen echter te ontkomen.

In de uitzending wordt een reconstructie getoond en zijn er camerabeelden van vermoedelijk een aantal daders. De recherche hoopt dat er mensen zijn die de personen op de beelden herkennen of meer informatie hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag om 21.30 uur uitgezonden op Ned. 1 en de herhaling woensdag om 11.15 uur op Ned. 2.