Wetterskip Fryslan (w)int fietsprijs

Persbericht van Wetterskip Fryslan

Wetterskip Fryslan stimuleert medewerkers op de fiets naar het werk te komen. Het is gezond voor medewerkers en milieu én het is één van de manieren om het aantal autokilometers in de spits in en om Leeuwarden terug te dringen. Dinsdag 22 november staat fietsen centraal bij het waterschap. Rond lunchtijd vinden op het hoofdkantoor verschillende fietsactiviteiten plaats in het kader van de landelijke bedrijvenwedstrijd 'Heel Nederland Fietst'. Medewerkers van het waterschap hebben hiermee de eerste prijs gewonnen.

Een team van tien waterschapsmedewerkers heeft meegedaan aan deze landelijke bedrijvenwedstrijd. Tussen 3 en 12 oktober fietste het team 2675 woon-werk kilometers bij elkaar en won hiermee de eerste prijs. Eén van de prijzen is een dag met fietsactiviteiten voor Wetterskip Fryslan.

Leeuwarden Vrij Baan
Wetterskip Fryslan heeft zich als één van de convenantpartners aangesloten bij het project Werk Slim, Reis Slim. Dit project maakt deel uit van het programma 'Leeuwarden Vrij Baan', dat als doel heeft de bereikbaarheid van Leeuwarden te verbeteren. Het project Werk Slim, Reis Slim is gericht op het terugdringen van het aantal autokilometers in de spits in en om Leeuwarden. Dit kan onder andere door slimmer te werken en te reizen. Bijvoorbeeld door buiten de spits naar het werk te rijden, vaker op de fiets te gaan, met collega's te carpoolen, openbaar vervoer te kiezen of thuis te werken.

Fruitshakefiets
Op 22 november kunnen medewerkers van Wetterskip Fryslan gebruik maken van een fruitfiets waarmee ze hun eigen fruitshake van vers fruit kunnen maken. Tijdens de lunch wordt het winnende fietsteam in het zonnetje gezet. Ook vindt tussen 12.30 en 13.00 uur een verloting plaats van allerlei fietsprijzen. Zo worden er tien fietswinterbeurten verloot onder de medewerkers. Eén van deze winterbeurten wordt ter plaatse door een fietsenmaker uitgevoerd. Daarnaast worden 10 abonnementen verloot op de 'Vogelvrije Fietser', het ledenblad van de Fietsersbond en maken 25 waterschapsmedewerkers kans op een originele bikkelmuts.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.wetterskipfryslan.nl
Bijlage:
* pb_11_67 wetterskip frysln wint landelijke fietsprijspdf




Razende Robot Reporter