Gemeente Coevorden

Leerlingen op bezoek bij gemeenteraad Coevorden

maandag 21 november 2011

Leerlingen van Scholengemeenschap De Nieuwe Veste uit Coevorden bezoeken op dinsdag 22 november 2011 de Politieke Markt Coevorden (PMC) in het Hof van Coevorden. Die dag is het Burgerschapsdag op De Nieuwe Veste. De eerstejaars leerlingen maken tijdens deze dag kennis met het lokale bestuur.

De scholieren worden om 19.00 uur in de raadszaal ontvangen door burgemeester Bert Bouwmeester. Na het welkomstwoord van de burgemeester begint de Politieke Markt. De leerlingen zijn daarbij aanwezig en gaan in geprek met de wethouders Truus Pot en Geert Roeles. De wethouders vertellen iets over hun werk. Ook mogen de leerlingen vragen stellen. De leerlingen maken een verslag van het bezoek aan de gemeenteraadsvergadering.

Enthousiasme
Leerkracht Gerrit Helmich is positief over het bezoek. "Het is voor de leerlingen de eerste kennismaking met de gemeentepolitiek. Vorig jaar zijn er ook leerlingen geweest en zij hebben veel opgestoken. Het is weliswaar een verplicht onderdeel van het diploma, maar het enthousiasme is er niet minder om."

Politieke Markt Coevorden
Het model "Politieke Markt Coevorden" houdt in dat de gemeenteraad vergadert in vier zogenaamde Kamers. Kamers 1 en 2 zijn te vergelijken met de vroegere commissievergaderingen. Hier vormen raadsleden zich een beeld en een eerste oordeel over het onderwerp. Aan het einde van de vergadering adviseren de raadsleden of een onderwerp in kamer 3 met de voltallige raad moet worden besproken of dat het onderwerp direct door gaat naar kamer 4 voor besluitvorming. Kijk voor meer informatie op: www.raadcoevorden.nl.