AGT International samen met China in slimme dijkbewaking

Persbericht van Fleishman-Hillard

AGT International samen met China in slimme dijkbewaking met "flood early warning" systeem

Geavanceerde technologie levert autoriteiten kritische informatie in geval van hoogwater; nieuwe aanpak dijkmonitoring

BEIJING, 22 november 2011

AGT International, één van 's werelds snelst groeiende leveranciers van publieke veiligheidsoplossingen, gaat samen met de autoriteit die verantwoordelijk is voor het beheer van de Gele Rivier,de Yellow River Conservancy Commission - YRCC van de Volksrepubliek China, de eerste fase realiseren van een langlopend programma rond de invoering van het AGT International Flood Early Warning System (FEWS) in het stroomgebied van de Gele Rivier.

Het project wordt namens AGT International door AGT Netherlands, in samenwerking met TNO, uitgevoerd. De in Nederland aanwezige expertise op dit gebied wordt zo ten volle benut. AGT International en de YRCC zullen FEWS samen inzetten voor het verzamelen en analyseren van real-time data over waterstatus, dijkstabiliteit, overstromingsdreiging en dijkbeweging. Door de implementatie van het slimme dijken bewakingssysteem in de Gele Rivier, wordt real time dijkstabiliteit gemeten. Hierdoor kan de YRCC vroegtijdig maatregelen nemen in geval van mogelijke dijkdoorbraak. Tevens kan een overstromingsprognose gegeven worden, zodat nabij wonende bevolking vroegtijdig geëvacueerd kan worden. Bovendien zal het systeem een bijdrage leveren aan het dagelijks onderhoud en het beheer van de dijk. Tenslotte biedt AGT een simulatie applicatie, waarmee mogelijke overstromingen gesimuleerd kunnen worden op basis van de data van het monitoringssysteem. Hiermee kunnen autoriteiten zich voorbereiden op mogelijke calamiteiten.

"Door bundeling van de Nederlandse waterkennis en de wereldwijde expertise van AGT International zijn we als geen andere partij in staat dit baanbrekende systeem in de praktijk te brengen", verklaarde Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, CEO van AGT Netherlands. "Onze oplossing verzamelt real-time meetgegevens van nieuwe en bestaande systemen teneinde een actueel beeld te vormen van de rivierstatus. De geavanceerde voorspellings- en simulatiesoftware genereert waarschuwingen en operationele adviezen voor de getroffen gebieden. Daarnaast zullen we de belangrijkste bevindingen en ervaringen van het project met China delen, zodat we het project maximaal succesvol en rendabel kunnen maken."

"De ontwikkeling van een waarschuwingssysteem dat de bevolking en infrastructuur van het snelst groeiende land ter wereld tegen wateroverlast kan beschermen, vroeg om internationale samenwerking," zegt Mati Kochavi, oprichter en Chief Executive Officer van AGT International.
"AGT International onderhoudt nauwe relaties met China en ik ben verheugd dat deze relaties ons nu de mogelijkheid bieden grensverleggende oplossingen te helpen ontwikkelen en invoeren. Die oplossingen zullen niet alleen de veiligheid en het welzijn van de bewoners in de nabijheid van de Gele Rivier verhogen, maar zullen tevens bijdragen aan het inperken van de schadelijke gevolgen van onvoorspelbare overstromingen voor de economie."

In antwoord op de specifieke topografische en demografische uitdagingen die de Gele Rivier met zich meebrengt, voorziet FEWS in een maatwerkoplossing voor dijkmonitoring en dijkstabiliteit. Zij maakt hierbij gebruik van een geïntegreerd waarschuwingssysteem, dat de autoriteiten in staat stelt om bij overstromingsdreiging preventieve maatregelen te nemen en snel en effectief in te spelen op noodsituaties. De oplossing is modulair opgebouwd en bestaat uit sensors, software en diensten die tastbare voordelen opleveren voor de waterbeherende autoriteiten, stadsbesturen en hulpverlenende instanties, onder meer in de vorm van inzichtelijke en gedetailleerde actuele situatie-overzichten.

"Dijkbeveiliging is de sleutel voor hoogwaterpreventie," aldus Shang Hongqi, directeur van het bureau voor internationale samenwerking en technologie van de YRCC. "Zwakke dijken en gebrekkige beheersscenario's vormen een ernstige bedreiging voor onze economische groei en de veiligheid van mensen, landerijen en bebouwing. Met de oplossing van AGT International zijn we beter in staat dijkdoorbraken te voorspellen, wat cruciaal is om gevaarlijke en kostbare overstromingen te voorkomen. Tegelijk levert het project een belangrijke bijdrage aan de collectieve technische en waterstaatkundige kennis en ervaring rond de Gele Rivier. We zijn zeer verheugd over de samenwerking tussen de YRCC en AGT International en we verwachten dat dit project ook op de lange termijn een belangrijke bijdrage zal leveren aan een succesvol resultaat van de Chinese inspanningen voor een veilige woon- en wateromgeving."

Het FEWS-initiatief is niet alleen bedoeld om kennis en ervaring op te doen met vernieuwende hoogwaterbeschermingstechnologie; zij is er tevens gericht op effectieve bescherming van de Chinese bevolking en haar bezittingen. Hierbij baseert zij zich zoveel mogelijk op ecologisch verantwoorde normen en technieken.

In januari 2011 maakte AGT International de ondertekening bekend van vier samenwerkingsovereenkomsten met Chinese overheidsinstanties ter verbetering van beveiligings- en beheersystemen voor stedelijke en waterrijke omgevingen. De bekendmaking illustreert allereerst het commitment van AGT International ten aanzien van de Chinese markt. Daarnaast wordt haar actieve, ondersteunende rol bij de razendsnelle groei en vooruitgang van de Chinese steden hiermee duidelijk. De betreffende instanties zijn het Ministerie van Waterzaken, het Internationale Samenwerkingscentrum van de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie (ICC-NDRC), de Municipal People's Government van Shijiazhuang en de National Academy for Mayors of China (NAMC).

Links:
http://www.agtinternational.com



Razende Robot Reporter