Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 22-11-2011

Kwekerij

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond een professioneel opgezette hennepplantage aangetroffen op de Xenonweg.

Rond 17.25 uur kreeg de politie de melding dat er een sterke henneplucht geroken werd bij een bedrijfspand. Bij het onderzoek in het pand trof de politie op de eerste etage een kweekinrichting aan voor 1200 planten. Een eerdere oogst bleek net te zijn weggehaald maar de nieuwe stekken waren al weer geplaatst. De kwekerij werd ontmanteld. De stekken werden vernietigd.

Verder bleek dat de elektrameter was gemanipuleerd en er sprake was van diefstal van stroom. De huurder van het pand, een 24-jarige inwoner van Harderwijk, meldde zich rond 20.00 uur bij het pand en werd aangehouden en ingesloten.

De politie zet het onderzoek voort.

Lokfiets gestolen

AMERSFOORT Op maandag 21 november hield de politie een 46-jarige inwoner van Amsterdam aan die op het Stationsplein een lokfiets had gestolen.

De fiets was eerder op de dag, in het kader van het helingproject, nabij het station geplaatst. Rond 13.10 uur kwam de informatie van de GPS-peilzender dat de fiets werd meegenomen.

De verdachte werd gevolgd naar een woning op de Van Houtenlaan. De fiets werd daar aangetroffen in de achtertuin en de verdachte werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Autobrand

AMERSFOORT Op maandagavond vond op het Tristanpad een autobrand plaats.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de brand stond. De brand kon snel worden geblust maar de auto liep forse schade op. Volgens omwonenden was er kort voor het ontstaan van de brand vuurwerk afgestoken in de directe omgeving en liepen er 6 à 7 jongens langs. De forensische opsporing van de politie werd gewaarschuwd en doet onderzoek naar de oorzaak.

De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op de nemen met de politie in Amersfoort via het telefoonnummer 0900-8844.