Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 22-11-2011

Inbrekers op heterdaad betrapt

UTRECHT In de nacht van maandag 21 november op dinsdag 22 november heeft de politie twee mannen, op de Huis te Zuylenlaan, op heterdaad betrapt.

Omstreeks 01.15 uur werd de aandacht van de politie gewekt door geluiden die afkomstig kwamen een trappenhuis van een flatgebouw. In het gebouw werden twee mannen aangetroffen, een 23-jarige man uit Maastricht en een 27-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is. Zij waren naar eigen zeggen bezig een slot te verwisselen, de woning was leeg. Vermoed wordt dat de twee mannen via de balkondeur, welke is geforceerd met een schroeverdraaier, naar binnen zijn gekomen en door het slot op de voordeur te veranderen het pand wilden kraken of in te willen breken. Het gereedschap is in beslag genomen en beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vredebreuk

UTRECHT In de middag van maandag 21 november, omstreeks 15.00 uur, kreeg de politie een melding van een worsteling tussen een beveiliger van een pand aan het Wolvenplein en een bezoeker. De beveiliger had via camerabeelden vernomen dat de bezoeker, een 24-jarige man uit Utrecht, iets in zijn handen had. De beveiliger liep naar de man en heeft hem gevraagd zijn handen te laten zien, wat de man niet deed. Toen de beveiliger hem verzocht het pand te verlaten en de man dit weigerde ontstond een worsteling waarbij de beveiliger de man uiteindelijk kon overmeesteren. De verdachte man bleek een kleine hoeveelheid softdrugs in zijn handen te hebben. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.