FNV KIEM

Belastingvoordeel spaarloon kan zonder bank

dinsdag 22 november 2011

Als je nog mee wilt doen aan de spaarloonregeling die per 1 januari a.s. vervalt, kan dat nu ook zonder bank. Dat is goed nieuws, want een aantal banken heeft de deur al op slot gedaan, of doet dat per 1 december: nog 10 dagen.

Vraag het je werkgever
Als je bank niet meewerkt, kun je je werkgever vragen om in december een bedrag van maximaal 613 bruto in te houden op je salaris en dat op een aparte rekening van het bedrijf te 'parkeren'. In januari kan hij dat dan netto aan je overmaken. De werkgever hoeft slechts op een voor de Belastingdienst controleerbare wijze te administreren welk bedrag een werknemer heeft gestort.

Doe het snel
Wees er op tijd bij als je wilt profiteren van dit belastingvoordeel. De aanlevering voor de salarisverwerking sluit meestal aan het begin van de maand. Houd dus rekening met de verwerkingstijd die de afdelingen personeelszaken en financiën nodig hebben voor hun administratie. Door het grote aantal aanmeldingen duurt het een aantal dagen voor het rekeningnummer van de bank bekend is. Als je zeker wilt zijn van deze nieuwjaarsbonus geldt: hoe sneller hoe beter.

Uiteraard moet er wel een spaarloonregeling zijn bij je bedrijf! Vraag dat bij je werkgever na. Overigens is de werkgever niet verplicht hieraan mee te werken.