Onze Lieve Vrouwe Gasthuis



OLVG en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis bundelen expertise in Bekkenbodemcentrum Amsterdam

Amsterdam, dinsdag 22 november 2011

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben hun samenwerking sinds deze maand uitgebreid met de oprichting van het Bekkenbodemcentrum Amsterdam: hét specialistische centrum op het gebied van bekkenbodemzorg, voor zowel vrouwen als mannen. Met deze multidisciplinaire samenwerking kunnen de twee ziekenhuizen de continuïteit en de kwaliteit van de bekkenbodemzorg op hoog niveau houden en verder verbeteren.

Binnen het Bekkenbodemcentrum Amsterdam werken specialisten en andere professionals van verschillende disciplines zoals Urologie, Gynaecologie, Maag-Darm-Lever en Chirurgie van beide topklinische ziekenhuizen intensief met elkaar samen bij de behandeling van bekkenbodemklachten. Dit zijn klachten als incontinentie voor urine of ontlasting, verzakking van blaas, darmen of baarmoeder, aambeien en erectiestoornissen. Patiënten komen voor behandeling naar één van beide ziekenhuizen.

Gynaecoloog Erica Janszen uit het OLVG noemt de voordelen van de samenwerking voor de patiënt:"Mensen met bekkenbodemproblemen hebben vaak meerdere klachten, die een multidisciplinaire aanpak vergen. In ons bekkenbodemcentrum werken we vanuit diverse medische disciplines nauw samen, zodat de patiënt direct op de juiste plek is en niet van kastje naar muur wordt gestuurd".
Uroloog Ernst van Haarst uit het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis noemt als voordeel de gezamenlijke besprekingen van de patiënten: 'Door met elkaar de behandeling van de patiënten te bespreken, deel je kennis en ervaring. Hierdoor is het Bekkenbodemcentrum Amsterdam ook een interessante stageplaats voor urologen en gynaecologen in opleiding.'

Het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werken ook op andere gebieden samen. Onder andere het volgende: de urologen van beide ziekenhuizen behandelen gezamenlijk nierstenen. Deze samenwerking heeft geleid tot de oprichting van het Niersteencentrum Amsterdam. Het Niersteencentrum Amsterdam biedt alle voorkomende steenbehandelingen aan. Daarnaast werken de vaatchirurgen van beide ziekenhuizen intensief samen in het Vaatcentrum Amsterdam. Zo bieden ze 24 uur per dag, 7 dagen per week, vaatchirurgische zorg voor o.a. patiënten met complexe, acute en alledaagse vaatchirurgische problemen.

Voor meer informatie over het Bekkenbodemcentrum Amsterdam: www.bekkenbodemcentrumamsterdam.nl
Voor informatie over het Niersteencentrum Amsterdam: www.niersteencentrumamsterdam.nl
Voor meer informatie over het Vaatcentrum Amsterdam: www.vaatcentrum-amsterdam.nl

Nieuwsbericht laatst nagekeken op dinsdag 22 november 2011 Vragen over deze pagina? Mail naar informatieSPAMFILTER@olvg.nl