FNV KIEM

TMG: rechter stelt vakorganisaties in het ongelijk

dinsdag 22 november 2011

Ongeveer een jaar geleden is FNV KIEM samen met CNV een procedure gestart tegen TMG om het project "Bovenmatigheid" van tafel te krijgen. In september is hierover een openbare zitting gehouden van de rechtbank in Amsterdam. Afgelopen week hebben wij het vonnis van de rechtbank ontvangen. Wij zijn zeer teleurgesteld dat de rechter ons in het ongelijk heeft gesteld.

Rechtzaak verloren
Dit betekent dat onze eis om het Akkoord Bovenmatigheid nietig te verklaren door de rechter is afgewezen. Tegen deze beslissing van de rechter is overigens wel hoger beroep (appél) mogelijk. Op dit moment zijn onze advocaten aan het onderzoeken of de inhoud van het vonnis hiertoe mogelijkheden bevat. Hierover verwachten wij binnen enkele weken een beslissing te nemen. Dit betekent overigens wel dat op dit moment de "Bovenmatigheid" een feit is. Door de uitspraak van de rechter kan TMG verder gaan met de implementatie van het Akkoord Bovenmatigheid.

Sociaal plan
Eind december 2011 loopt het huidige sociaal plan af. In dit sociaal plan zijn alle regelingen en afspraken opgenomen die van toepassing zijn op de sociale gevolgen voor werknemers bij reorganisaties binnen TMG. Over het huidige plan zijn zowel TMG als de bij TMG betrokken vakbonden, waaronder FNV KIEM tevreden. Kort geleden is afgesproken om dit sociaal plan ongewijzigd voor een periode van twee jaar te verlengen.

Stemmen
Leden van FNV KIEM kunnen voor 1 december a.s. via www.fnvkiem.nl/stemmen laten weten of ze met deze verlenging akkoord gaan.