Goodman ontwikkelt een magazijn van 64.462 m2 voor Stanley Black & Decker in het Belgische Tessenderlo

Persbericht van PR Newswire

BRUSSEL, November 22, 2011 /PRNewswire/ --

De Goodman Group (Goodman of groep) maakte vandaag bekend een turnkey magazijn van 64.462 m2 te gaan ontwikkelen voor Stanley Black & Decker in Tessenderlo in de Belgische provincie Limburg. Dit is de grootste industriële vastgoed complex die de afgelopen drie jaar in België is gebouwd.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20111122/HK05836 )

Het pand bestaat uit 61.486 m2 aan magazijnruimte, 2.398 m2 aan kantoren en sociale ruimtes en 578 m2 aan technische ruimtes.

De bouw begint in november en zal gefaseerd worden opgeleverd. De eerste helft van het magazijn en de volledige kantoorruimte zullen in april 2012 worden opgeleverd, de rest van het magazijn volgt eind november 2012.

"We zijn erg blij dat Stanley Black en Decker ons heeft gekozen voor de bouw van hun nieuwe magazijn. Dit is ons tweede ontwikkelingsproject in België dit jaar en volgt op de start van de bouw in juni van een ander warehouse en distributiecentrum in Puurs. Het is het grootste industriële project dat sinds 2008 in België wordt gerealiseerd en benadrukt de kracht van Goodman in een uitdagende markt", vertelt Kim Cornille, Country Manager Belgium bij Goodman.

Stanley Black & Decker hebben nog meer ontwikkel grond beschikbaar voor uitbreiding op deze locatie van circa 150.000 m2in Tessenderlo en in de toekomst is nog een uitbreiding van 15.000 m2 mogelijk.

"Het doet ons veel plezier om weer met Goodman te kunnen samenwerken. We hebben voor Goodman gekozen voor de bouw van ons nieuwe magazijn omdat we erg tevreden zijn over hun flexibele oplossingen en er alle vertrouwen in hebben dat ze ons magazijn binnen het overeengekomen zeer strakke tijdsschema zullen opleveren", aldus Henk Vyncke, VP Supply Chain & Logistics Construction & Do-It-Yourself EMEA.

Het nieuwe magazijn wordt het distributiecentrum voor een breed assortiment aan bouw- en doe-het-zelfproducten, waaronder Stanley-gereedschap en -opslagproducten, elektrisch gereedschap van Black & Decker en DeWalt en producten van Bostitch. Het distributiecentrum zal klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië bedienen.

Jones Lang LaSalle fungeerde als adviseur van Stanley Black & Decker.

"Jones Lang LaSalle is er trots op met Goodman en Stanley Black & Decker te hebben gewerkt tijdens de onderhandelingen over dit turnkey ontwikkelingsproject. Dankzij dit project in Tessenderlo kan Stanley Black & Decker de efficiency van haar gecombineerde Distributie Centra en -processen verbeteren en de expertise op het gebied van warehousing in-house onderbrengen op een geweldige locatie dicht bij de containerterminal van Meerhout, met toegang tot de belangrijkste Europese wegen en havens", verklaart Walter Goossens, Head of Industrial Agency bij Jones Lang LaSalle.

De locatie is ideaal gelegen in Tessenderlo op het industriegebied Ravenshout, dat de thuisbasis vormt voor een aantal grote bedrijven en multinationals. Het ligt op de logistiek strategische as van Antwerpen, Lummen en Luik en beschikt over een directe aansluiting op de E313, slechts 3,5 km verderop. Het ligt 8 km van de binnenlandse containerterminal Meerhout, 62 km van de haven van Antwerpen, 70 km van Luik Airport en 80 km van Brussel Airport.

Details over het project:

- 61.486 m2 magazijnruimte
- 10,5 meter vrije hoogte
- 93 laaddocks
- 2 units van circa 30.000 m2
- Vrije koeling in het magazijn
- FM-sprinklerinstallatie

Het project beschikt over een aantal duurzame kenmerken, zoals licht- en bewegingssensoren, natuurlijk daglicht in het magazijn en een reflecterende witte coating op de wanden en het plafond.

Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.

Met een totaal beheerd vermogen van EUR 13,3 miljard en meer dan 386 objecten is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 820 medewerkers en 32 kantoren in 16 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.goodman.com

Over Stanley Black & Decker

Stanley Black & Decker, een S&P 500-bedrijf, is een veelzijdige leverancier van handgereedschap, elektrisch gereedschap en bijbehorende accessoires, mechanische toegangsoplossingen en elektrische beveiligingsoplossingen, hightech bevestigingssystemen en veel meer.

Ga voor meer informatie naar http://www.stanleyblackanddecker.com.

Voor meer informatie neemt u contact op met Goodman:

Majella O Doherty
Communications Manager, Continental Europe
+32-2-263-4068
Majella.odoherty@goodman.com

Goodman Group

CONTACT: .