Politie Drenthe

Dinsdag 22 november 2011

Provincie Drenthe, 22-11-2011

Politie treft hennepkwekerij aan

EMMEN De politie trof maandagmiddag in een woning aan het Mussenveld een hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 144 planten en de benodigde apparatuur. Deze werden inbeslag genomen en vernietigd. Na onderzoek door energiebedrijf Enexis bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. De brandweer verrichtte op verzoek van de politie metingen naar eventuele gevaarlijke stoffen omdat tijdens onderzoek politieambtenaren last kregen van prikkelende ogen en een droge mond. Na onderzoek bleek dat het ging om de stof CO2 die gebruik werd als bemesting. Door het openen (luchten) van de ramen werd dit verholpen. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldief in vakantiepark
DALEN Maandagmiddag hield een beveiliger van Center Parcs De Huttenheugte een winkeldief aan. Een getuige zag de dief, een 57-jarige inwoner van Arnhem, 6 kinderspijkerbroeken wegnemen zonder af te rekenen bij een winkel op het park en tipte de beveiliger. Een handlanger van de winkeldief wist in een auto te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Inzittende taxibus gewond bij aanrijding
KLAZIENAVEEN Een 24-jarige man uit Klazienaveen raakte maandagmorgen gewond als inzittende van een taxibusje. De taxibus die werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Zwartemeer, kwam vanaf de Derksweg en wilde de Dordsedijk oversteken de Jhr. MWC de Jongestraat op. Zij zag over de Dordsedijk uit de richting van de Vesperweg en gaande in de richting van de Langestraat een tractor met oplegger naderen. Op het moment dat zij de Jhr. MWC de Jongestraat opreed kwam er een fietser aan die ze voorrang moest verlenen. Ze stond toen met de achterkant nog op de Dordsestraat. De tractor kon daarop niet meer remmen en raakte de taxibus aan de achterzijde waardoor deze een kwartslag draaide. Hierbij kwam de taxibus met de bestuurderskant tegen de voorzijde van een personenauto, die op de Jhr. MWC de Jongestraat voorbij het fietspad voor de Dordsedijk stond te wachten om de weg op te rijden. In de taxibus zat achterin het 24-jarige slachtoffer en hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Vier andere in de taxibus zittende passagiers kwamen met de schrik vrij.

Ex-vriend aangehouden voor bedreiging

TIENDEVEEN De politie hield maandagmiddag een 46-jarige inwoner van Tiendeveen aan. De man wordt er van verdacht zijn 38-jarige ex-vriendin met de dood te hebben bedreigd. Hij werd inverzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraken

ZANDPOL Maandagmiddag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Dennenweg. Een slaapkamerraam werd vernield waarna de daders de woning doorzochten. De buit bestond uit sieraden en geld.

ANNEN Ook een woning aan de Noordes kreeg maandagmiddag tussen 13.00 en 19.00 uur ongewenst bezoek. Door een badkamerraampje open te breken is men binnen gekomen. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.

Alcohol in het verkeer

GIETEN Een 38-jarige inwoner van Gieten werd in de nacht van maandag op dinsdag bekeurd. De man reed onder invloed, 245 ug/l, over de Stationsstraat.