Politie Groningen

Dinsdag 22 november 2011

Provincie Groningen, 22-11-2011

Gewonden bij ongeval N33

VEENDAM Bij een verkeersongeval op de N33 zijn maandagmorgen twee automobilisten gewond geraakt. Door de mist en de verkeersdrukte was er een file ontstaan bij de afslag Meeden/Muntendam. Een 49-jarige man uit Musselkanaal zag te laat dat de bestuurder voor hem afremde voor de rij stilstaande autos. Hij botste achterop een 57-jarige inwoner van Zuidbroek. De Kanaalster schoot door de klap op de andere weghelft waar hij tegen de auto van een 57-jarige automobilist uit Froombosch knalde. De auto van de 49-jarige belandde hierop in de berm. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijdt worden. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het 57-jarige slachtoffer uit Zuidbroek moest met pijn in zijn nek naar het ziekenhuis. De automobilist uit Froombosch kwam met de schrik vrij. Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd. Zij werden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie maakt een analyse van het ongeval.

Meisje met alarmpistool aangehouden

VEENDAM De politie heeft maandagochtend een 14-jarig meisje uit Veendam aangehouden omdat zij en alarmpistool bij zich had. De politie reageerde op een melding dat een meisje op een school aan de Van Beresteijnstraat in Veendam een op een vuurwapenwapen gelijkend voorwerp had laten zien. De school belde de politie. Agenten konden het meisje even later aanhouden en zij bleek in het bezit te zijn van dit wapen. Het wapen is in beslag genomen. Het meisje is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon zij samen met haar moeder het bureau weer verlaten. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het wapen. Waarom zij het wapen bij zich had, is nog onduidelijk.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft maandagmorgen een 46-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Winkelhoek in Hoogezand gecontroleerd. Agenten kregen een melding dat de man dronken achter het stuur zat en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Een blaastest wees uit dat de Sappemeerster te veel gedronken had. De ademanalysetest aan het politiebureau leverde een alcoholpromillage op van ruim 1,7 promille (745 ug/l) Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden voor bedreiging met mes

LEEK De politie heeft maandagmiddag een 15-jarige inwoner van Leek aangehouden. Hij had het personeel van een zorginstelling aan de Oldebertweg in Leek met een mes bedreigd. Toen de agenten ter plekke kwamen stond de jongen nog buiten voor de deur en kon hij worden aangehouden. De jongen is ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Winkeldief laat zich niet gemakkelijk aanhouden

WINSCHOTEN Maandagmiddag is een 29-jarige inwoner van Veendam door de politie aangehouden. Agenten zagen de man over de Bovenburen in Winschoten fietsen en wisten dat de man nog een straf van 42 dagen open had staan. De Veendammer wilde zich niet laten aanhouden en ging er vandoor. Uiteindelijk kon hij worden gepakt nadat hem de pas was afgesneden met een politieauto. Hierdoor ontstond er een kleine aanrijding waarbij de verdachte zijn rugzak verloor. De agenten zagen dat de rugzak gevuld was met parfum en dierenartikelen. Deze bleken kort daarvoor te zijn gestolen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook zal de man alsnog zijn straf uit moeten zitten.

Automobilist belandt in sloot

MEEDHUIZEN Een 18-jarige automobilist uit Delfzijl raakte maandagmiddag gewond bij een verkeersongeval. De jongeman reed in zijn auto over de Amsweersterweg toen hij in de mist moest uitwijken voor een onbekende tegenligger. Door de manoeuvre belandde met zijn wielen in de linkerberm. Door een stuurcorrectie naar rechts raakt hij ook aan die kant in de berm om vervolgens tegen een boom te botsen en in de sloot te eindigen. Het slachtoffer kon op eigen krachten uit zijn auto klimmen. Hij is met pijn aan zijn heup naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. Door de klap was het motorblok uit de auto geknald. Deze moest apart uit de sloot getakeld worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man en vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

HOOGEZAND Op maandagavond heeft de politie een 57-jarige man en zijn 50-jarige vrouw aangehouden voor huiselijk geweld. Beiden zijn inwoners van Hoogezand. De politie reageerde op een melding dat er ruzie zou zijn tussen de man en de vrouw. Ter plekke bleek dat de man de vrouw in het gezicht had geslagen. Toen bleek dat de man dit had gedaan om zijn vrouw van zich af te houden, werden beide personen aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar ging het stel akkoord met het huiselijk geweld traject, waarna zij het bureau verlieten.

Man aangehouden na ingooien etalageruit

GRONINGEN Een 47-jarige inwoner van Groningen is maandagavond in Oude Ebbingestraat in Groningen aangehouden. Getuigen hoorden glasgerinkel en zagen dat een man door de kapotte etalageruit een aantal kledingstukken weg nam. De alerte getuigen belden de politie. Agenten konden de Stadjer even later aanhouden. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. De kledingstukken zijn teruggegeven aan de eigenaar van de winkel.

Stadjer beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft maandagavond aan de Nijensteinheerd in Groningen een 42-jarige man aangehouden voor belediging. De Groninger gedroeg zich vervelend bij de woning van zijn ex. Toen agenten de man weg stuurden werd hij boos en schold de agenten uit. Toen hij hen ook begon te beledigen werd hij aangehouden. De man moest mee naar het bureau en werd ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 21 november op diverse plaatsen het verkeer.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 441, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oldekerk, Mensumaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 224, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2116, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Vlagtwedde, Wollinghuizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 72, aantal overtredingen:6, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat::aantal geregistreerde voertuigen: 406, aantal overtredingen: 99, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1344, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Controle geslotenverklaring:Bij winkelcentrum De Beren aan de Korreweg werden 3 bromfietsers en 15 fietsers op de bon geslingerd. Op de busbaan van de Nieuwe Ebbingestraat kregen 26 fietsers een bekeuring.