Gemeente Lopik


Wandelgids Hollandse IJsselpad
Het Hollandse IJsselpad is een wandelroute van 37 km, die start bij de oorsprong van de rivier bij Het Klaphek in IJsselstein en loopt tot aan Gouda Goverwelle. De route volgt zo veel mogelijk het jaagpad en doet onderweg de historische dorpen en stadjes langs de route aan. Tussen Montfoort en Oudewater gaat de route door de prachtige polders van Het Groene Hart. Het Hollandse IJsselpad is bedoeld om de oude geschiedenis te herbeleven. Van IJsselstein tot Gouda leert de wandelaar - geholpen door de beschrijving in het boekje - de geheimen van dit trage landschap te ontdekken. Met het Hollandse IJsselpad biedt het gebied De Utrechtse Waarden u een wandelroute die de zeker moeite waard is. Verkoopprijs EUR 8,95.

Wandelgids Hollandse IJsselpad Linten in de Leegte

Linten in de Leegte
Een prachtig inspiratieboek voor iedereen die woont, werkt en leeft in De Utrechtse Waarden. Dit boek, boordevol prachtige foto's, laat zien wat de streekeigenheid is van de erven in het gebied. Samen met de vele handige tips is het boek niet alleen een naslagwerk die de historie en schoonheid van het gebied weergeeft. Het helpt ook op een toegankelijke en praktische manier de erven in De Utrechtse Waarden mooi te houden. Met verrassende tips voor de inpassing van het moderne huidige erf én een beschrijving van alle groene en grijze streekeigen elementen. Verkoopprijs EUR 18,95.
Beide boeken zijn o.a. verkrijgbaar bij boekhandels in Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein en VVV verkooppunten in Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein, Haastrecht, Woerden en Gouda.