Gemeente Soest

Budget starterslening aangevuld

22 november 2011

Het is voor koopstarters op de Soester woningmarkt weer mogelijk om een financieel steuntje in de rug te krijgen. Met ingang van vrijdag 25 november kan er in de gemeente Soest weer een starterslening worden aangevraagd. Daarmee komt voor veel huishoudens de aankoop van een eerste woning aanzienlijk dichterbij.

Een starterslening overbrugt namelijk het gat tussen de verwervingskosten van de gewenste woning en het bedrag dat volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie geleend kan worden.

Hoe werkt de starterslening?

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft er geen rente en aflossing betaald te worden. Hierna betaalt de aanvrager in principe rente en aflossing.

Als de maandlast niet betaald kan worden, is het mogelijk tegen betaling een hertoets aan te vragen bij de gemeente. Op dat moment gaat de aanvrager een maandlast betalen die past bij het inkomen dat hij/zij op dat moment heeft, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.

Kom ik in aanmerking?

Inwoners van Soest komen voor een starterslening in aanmerking als zij voor de eerste keer een woning kopen. De verwervingskosten van deze woning mogen maximaal EUR 250.000 bedragen. Tenslotte is bepaald dat het maximale leenbedrag EUR 25.000 is.

Hoe vraag ik een starterslening aan?

Vanaf vrijdag 25 november is het mogelijk de informatiebrochures en aanvraagformulieren af te halen in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunnen inwoners een mail sturen naar starterslening@soest.nl.