Gemeente Kampen

Afronding woningbouw Zuideinderhof definitief op agenda

21-11-2011 De afronding van de woningbouw aan het Zuideinderhof in Kamperveen is nu definitief op de agenda gezet. Het college van burgemeester en wethouders van Kampen heeft besloten om de woningbouw in Kamperveen als nieuw project aan te merken. Hierdoor zijn tijd en middelen om woningbouw mogelijk te maken, beschikbaar gesteld.

Fase 1 en 2 van het Zuideinderhof zijn in het begin van deze eeuw gebouwd. Al jaren wordt door inwoners gevraagd om fase 3 van de woningbouw voor de eigen aanwas in Kamperveen en in het bijzonder voor de kern Zuideinde te starten. Hieraan wordt nu gehoor gegeven.

Wethouder Janita Tabak is blij dat er duidelijkheid is over de voortgang van de woningbouw aan het Zuideinderhof. "Er is echt behoefte aan nieuwbouw in Kamperveen. Dat het lang geduurd heeft lag onder andere aan milieuaspecten waar we rekening mee moesten houden. Gelukkig hebben we nu een stap kunnen maken. Als alles naar verwachting verloopt, kunnen de eerste kavels in het eerste kwartaal van 2013 uitgegeven worden."

Op dit moment loopt een woonbehoefteonderzoek in alle kleine kernen van de gemeente Kampen. De resultaten daarvan worden gebruikt voor het woonprogramma Zuideinderhof. Daarna wordt een bestemmingsplanprocedure gestart.
21-11-2011