Gemeente Doetinchem

Wie wordt de ZwerfAfvalPakker van 2011?

Manfred Vels uit onze gemeente genomineerd!

Persbericht, 22 november 2011

Ieder jaar zet Stichting Nederland Schoon vrijwilligers in het zonnetje die zich op bijzondere wijze inzetten voor een schone leef- en woonomgeving. Speciaal voor deze personen is de verkiezing van de ZAP'per van het jaar vorig jaar in het leven geroepen. Inmiddels zijn de genomineerden van dit jaar bekend. De gemeente Doetinchem is trots te kunnen melden dat Manfred Vels uit Doetinchem tot deze selectie behoort.

Manfred Vels zet zich als langstlopende BeestenBendebegeleider al ruim 5 jaar in voor de strijd tegen zwerfafval in de gemeente Doetinchem. Met Rienke, Seline en Anne gaat hij 1 à 2 keer per maand op zwerfafvaljacht. Deze vindt vaak plaats in de wijk Overstegen, waar ze de gekste dingen tegen komen tijdens het opruimen. Zo visten ze al eens een fiets uit de vijver. Manfred maakt als begeleider kinderen bewust van het zwerfafval probleem. Kinderen zijn de toekomst. Iemand als Manfred, die het goede voorbeeld geeft, is een onmisbare kracht voor een schone gemeente en een schoon Nederland!

Breng uw stem uit

Het publiek bepaalt door te stemmen wie de ZAP'per van 2011 wordt. Ga naar www.nederlandschoon.nl/zap om uw stem uit te brengen. Dit kan nog tot en met 4 december 2011.

Feestelijke uitreiking

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 8 december as. in gemeente Amsterdam Zuid-Oost, maakt Rob Geus, ambassadeur van de stichting, bekend wie de winnaar van de ZAP-verkiezing 2011 is. Deze winnaar krijgt naast een speciale award een weekendje weg naar keuze in Nederland.