Politie Gelderland-Zuid

Vechtpartij na sportwedstrijd

Tiel, 22-11-2011 o Bij een sportvereniging aan de Groenendaallaan in Tiel onstond afgelopen zondagmiddag rond vijf uur een vechtpartij. In ieder geval drie personen liepen verwondingen op. Vier verdachten meldden zich later bij de politie in Den Bosch. Drie van hen zitten nog vast.

De ruzie was ontstaan in de kantine na afloop van een voetbalwedstrijd tussen een Tielse club en een club uit Den Bosch. Nadat de politie de melding van de vechtpartij kreeg ging zij direct ter plaatse, maar bij aankomst was de tegenpartij al vertrokken. Aan de hand van rugnummers en spelerslijst stelden de agenten vast wie als verdachte aangemerkt konden worden; dit betrof vier spelers van de Bossche voetbalvereniging.

Twee spelers van de Tielse voetbalclub deden aangifte van mishandeling. Daarop legde de politie van Tiel contact met de collega's in Den Bosch. Deze meldden later op de avond dat drie van de vier verdachten aangehouden waren. Een vierde verdachte meldde zich maandagochtend bij de politie. Het viertal is overgebracht naar Tiel en ingesloten. Zij zijn in verzekering gesteld. Het betreft alle vier mannen uit Den Bosch van 21, 28, 37 en 38 jaar oud. De 28-jarige is maandag na verhoor heengezonden.

De twee aangevers hadden verwondingen opgelopen. Meer spelers van de Tielse voetbalclub liepen lichter letsel op maar deden geen aangifte. In elk geval twee personen moesten in het ziekenhuis aan hun verwondingen geholpen worden.

De drie nog vastzittende verdachten worden nader gehoord over de aanleiding voor de geweldpleging. De politie maakt proces-verbaal op van de zaak.

(00)

Laatst gewijzigd 22-11-2011 11:18 | © Regio Gelderland-Zuid |