Eerste sociale dienst het i-formulier 'bijzondere bijstand' in gebruik

Persbericht van BU Public

Persbericht

Het eerste sociale dienst het i-formulier 'bijzondere bijstand' is in gebruik genomen

Het gehele werkproces ondersteunt en de gehele aanvraag digitaal

Amsterdam, 22 november 2011

De Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Frysl(aa)n heeft als eerste sociale dienst het i-formulier 'bijzondere bijstand' in gebruik genomen. Dit is een enorme ontwikkeling voor de e-dienstverlening in de gemeentemarkt.

Nieuwe e-dienstverlening: het i-formulier
Het i-formulier is een interactief formulier dat is ontwikkeld door Sdu Information Solutions. Het i-formulier ondersteunt een geheel werkproces bij de Dienst en maakt het mogelijk om de gehele aanvraag digitaal te laten verlopen. Kort gezegd is een reeks formulieren omgebouwd tot een intelligent webformulier. De benodigde gegevens worden automatisch opgehaald uit ons GBA-v, nadat de burger veilig heeft ingelogd met DigiD. Er is tevens een koppeling gelegd met het backofficesysteem van Centric. Binnenkort volgt ook het i-formulier 'WMO'.

Feestelijk moment
Op 24 november a.s van 10.00 - 13.00 uur wordt de livegang van het i-formulier 'bijzondere bijstand' gevierd in Theater de Koornbeurs te Franeker. Gemeentelijke organisaties en pers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Annelies Schilder via a.schilder@sdu.nl.

Over Sdu Information Solutions
Sdu Information Solutions is gespecialiseerd in het efficiënt ontsluiten van content voor overheden en burgers. Sdu Information Solutions biedt oplossingen die in ieder gewenst systeem inpasbaar zijn. Al onze oplossingen zijn gebaseerd op logische informatiestromen, met heldere en gevalideerde inhoud. Een basisprincipe dat zorgt voor een efficiënte en effectieve dialoog, zowel intern als extern. Sdu Information Solutions is onderdeel van Sdu Uitgevers.

Meer informatie over Sdu Information Solutions kunt u vinden op www.sdu-informationsolutions.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.sdu-informationsolutions.nl
Bijlage:
* persbericht_sis_franekerdocx


Noot voor redacties


BU Public

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter