VisitDenmark


Nederlandse kampeertoerist wint hoofdprijs in Denemarken Dinsdag, november 22 2011

Een Nederlandse kampeertoerist heeft afgelopen zomer in Denemarken de hoofdprijs van een loterij gewonnen.
Nederlandse kampeertoerist wint hoofdprijs in Denemarken

De heer Hinnen (65) uit Almelo vertelt enthousiast zijn verhaal: âIk ga
1 à 2 keer per jaar naar Denemarken op vakantie om te vissen. Sinds drie jaar geniet ik van mijn verblijf op Elite Camp Birkhede in het Merenhoogland van Denemarken. Ik neem een boot mee om te vissen, maar omdat ik in mijn eentje ben, vraag ik de campingeigenaar altijd even om hulp. Zo ook dit keer.
Toen ik vervolgens in de plaatselijke supermarkt boodschappen ging doen, zag ik de campingeigenaar daar loten staan te verkopen voor een goed doel, namelijk de strijd tegen Malaria in Afrika. Als dank voor zijn hulp met mijn boot besloot ik een lot bij hem te kopen. Daarna heb ik het lot in mijn auto gelegd en er eerlijk gezegd niet meer naar omgekeken, want ik win nooit iets.â

Toen de trekking was geweest en de hoofdprijs niet werd opgehaald, bedacht campingeigenaar Niels Jørgen Diederiksen dat zijn Nederlandse gast wel eens de winnaar zou kunnen zijn. Hij startte een zoektocht, maar het adres in zijn computer bleek onjuist gespeld. Met hulp van een andere Nederlandse campinggast lukte het de campingeigenaar uiteindelijk om de winnaar te traceren.

âToen de campingeigenaar mij aan de lijn kreeg was hij als een kind zo blij en vroeg of ik het lot nog hadâ, vervolgt Hinnen. âDat was gelukkig zo en toen bleek ik dus een auto gewonnen te hebben. De campingeigenaar zei dat ik wel op korte termijn weer naar Denemarken moest komen om de hoofdprijs persoonlijk in ontvangst te nemen. Dat was geen probleem natuurlijk, want je bent er zo. En nu ben ik de campingeigenaar dus niet alleen dankbaar voor zijn hulp met mijn boot, maar ook voor het feit dat hij zoveel moeite heeft gedaan om in contact met mij te komen. En voor de prijs natuurlijk!â voegt hij er lachend aan toe.

Meer informatie
Elite Camp Birkhede, Niels Jørgen Dideriksen, Lyngvej 14, DK-8680 Ry, T+45 86 89 13 55, E-mail info@birkhede.dk en www.birkhede.dk

Kampeerland Denemarken: www.visitdenmark.nl/camping en www.deensecampings.nl