FNV KIEM

Voorlopig geen nieuwe cao Theater

dinsdag 22 november 2011

De cao Theater liep eind december 2010 af. Het afgelopen jaar heeft FNV KIEM twee keer onderhandeld over een nieuwe cao Theater. Voor de zomer leek het alsof er een akkoord was bereikt, maar heeft het NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten) vervolgens alle toezeggingen weer ingetrokken.

Voorlopig geen nieuwe onderhandelingen
Het plan was om na de zomer de onderhandelingen opnieuw op te starten maar vorige week heeft FNV KIEM gehoord dat de werkgevers voorlopig niet met ons om de onderhandelingstafel willen. De onzekere toekomst van de sector brengt met zich mee dat alle aandacht van de werkgevers nu is gericht op het overleven of netjes afbouwen. Zij houden zich bezig met het opstellen van sociale plannen en het berekenen van frictiekosten en geven aan geen tijd te willen maken voor het overleggen over een nieuwe cao.. Zij stellen voor de cao met nog een jaar ongewijzigd te verlengen.

FNV KIEM heeft begrip voor de situatie waarin de werkgevers verkeren maar is ook van mening dat door de onzekere toekomst en de bezuinigingen goede cao afspraken juist nu erg belangrijk zijn.