Gemeente Dronten


Dronten 50 jaar jong jubileumactiviteiten

jubileumactiviteiten

22-11-2011

De stichting Dronten 50 jaar jong heeft de bijdragen aan feestelijke jubileumactiviteiten in 2012 bekend gemaakt. Feestelijke activiteiten in het kader van het 50 jarig jubileum van Dronten. Uit de meer dan 40 ingediende aanvragen door verenigingen, particulieren en organisaties is een jaarrond programma gehonoreerd met feestelijkheden voor een brede doelgroep. Het wordt een feestjaar voor iedereen!

2012 is een jubileumjaar voor Dronten, dan bestaat de kern Dronten 50 jaar en de gemeente 40 jaar. De gemeente wil dit samen met de gemeenschap vieren en heeft bijdragen beschikbaar gesteld voor bijzondere feestelijke activiteiten die in het kader van Dronten 50 jaar jong worden georganiseerd. Speciaal voor deze bijdrageregeling is een stichting opgericht die de coördinatie van deze regeling in handen heeft, Stichting Dronten 50 jaar jong.

Meer dan 40 aanvragen zijn er afgelopen periode binnengekomen bij de stichting om in aanmerking te komen voor een bijdrage voor feestelijke activiteiten in de vorm van een nieuw evenement of een nieuwe activiteit aan een bestaand evenement. Gezien het hoge aantal aanvragen was het niet mogelijk om iedere aanvraag met een financiële bijdrage te honoreren. De stichting heeft de selectie gemaakt op basis van een aantal criteria zoals vernieuwing, toegankelijkheid voor iedereen, gewenste brede en gespreide programmering.

"Het wordt volgend jaar een feestjaar voor iedereen", aldus Geert Popkema, voorzitter van de stichting Dronten 50 jaar jong. Van sportclinics tot estafetteloop in de drie dorpen en van wielerwedstrijd tot lasershow. Van clowntjesdag tot wijkenvoetbaltoernooi en van sing a long muziekavond tot kunstmanifestatie. De activiteiten zijn verspreid over het hele jaar voor jong en oud. De definitieve agenda wordt begin januari 2012 gepresenteerd.

De activiteiten die volgend jaar worden georganiseerd zijn gericht op de kern Dronten, maar ook dorpsoverschrijdend. In 2013 bestaan Biddinghuizen en Swifterbant 50 jaar. Deze jubilea worden met feestelijke activiteiten gevierd in 2013. Aanvragen voor een bijdrage daarvoor kunnen nog ingediend worden tot 1 mei 2012.