Gemeente Grave

Bezoek Gemeente Grave door groep 7 en 8 van OBS Hartenaas

In het kader van een project van JEELO âInrichten van je eigen omgevingâ van wereldoriëntatie, hebben de kinderen iets geleerd over ruimtelijke ordening en de taken van een gemeente. Om dit project kracht bij te zetten hebben we een afspraak gemaakt met de gemeente Grave om daar een rondleiding te krijgen in het gemeentehuis en vragen van de kinderen over de gemeente beantwoord te krijgen.
Na een PowerPoint presentatie konden de kinderen deze vragen stellen aan dhr. H. Ruijs over de presentatie en daarna aan wethouder E. Daandels. Dit was erg leerzaam, het voegde iets toe aan ons project en is zeker voor herhaling vatbaar.

Hieronder een reactie van Juul en Jowi uit groep 8: 8 november zijn we met de klas naar het gemeentehuis in Grave geweest. We werden goed ontvangen want we kregen wat te drinken (cola, cola licht, sisi of ice tea) en een plakje cake. Toen gingen we naar de vergaderzaal, de stoelen zaten heel erg fijn. En de vragen die we stelden werden duidelijk beantwoord. Ook was er een beeldscherm met fotoâs om het nog duidelijker te maken. Later kwam de wethouder ook nog om onze vragen te beantwoorden. En op het einde mochten we de microfoons proberen. We kregen buiten nog meer uitleg over het gebouw zelf. Dus het was echt heel erg leuk en vooral interessant.

Informatie over OBS Hartenaas www.hartenaas.nl