Erasmus Universiteit Rotterdam

Besluit over European Universities Games

EUR-delegatie licht bid toe

Een delegatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) reist eind deze week af naar het Spaanse Córdoba om het Rotterdamse `bid' voor de European Universities Games toe te lichten. Aanstaande zaterdag wordt daar besloten waar in 2014 het grootste Europese sportevenement voor studenten wordt gehouden.

Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur van de EUR, wethouder Antoinette Laan (Sport en Recreatie) en Menso de Maar, directeur van Erasmus Sport, lichten in Córdoba de plannen toe. In de Spaanse plaats worden volgend jaar juli de eerste Universities Games gehouden. Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport, vertelt over de Olympische ambities voor 2028. Burgemeester Aboutaleb en rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt ondersteunen het 'bid' met een videoboodschap.

Als de European Universities Games worden binnengehaald, kan Rotterdam in juli 2014 circa 4000 sporters en 1000 officials uit heel Europa verwelkomen. Het evenement moet de sportieve afsluiter worden van het EURlustrumjaar 2013-2014, als de universiteit honderd jaar bestaat. De EUR organiseert de European Universities Games samen met de gemeente Rotterdam, Studentensport Nederland en enkele andere partners.

Inspectie
Erasmus Sport bracht op 1 september van dit jaar officieel het `bid' uit voor de European Universities Games. Vorige maand inspecteerden leden van de EUSA de sportvoorzieningen in Rotterdam. Het bid wordt ondersteund door onder meer minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), burgemeester Aboutaleb en André Bolhuis (voorzitter NOC*NSF).

Naast de eigen sportfaciliteiten moeten in 2014 onder meer het Topsport Centrum bij De Kuip en het Excelsior-stadion worden gebruikt. Andere (beoogde) locaties zijn onder meer de Willem-Alexander Baan, de roeibaan die momenteel wordt aangelegd, Tennis Park Victoria en het nieuwe Golf Park Rotterdam in Overschie. Voor muzikale optredens in het student village op de vernieuwde campus Woudestein wordt samenwerking gezocht met North Sea Jazz.