Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij uitwisselingsdag 'Kinderen Maken Muziek'

RVD, 22 november 2011, nr. 306

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woonde vanochtend 22 november 2011 in Utrecht een deel bij van de uitwisselingsdag 'Kinderen Maken Muziek', een programma van het Oranje Fonds.

Tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op 17 mei 2011 lanceerde Prinses Máxima ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag het programma 'Kinderen Maken Muziek'. Doel van het programma is dat zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met muziek, een instrument leren bespelen en vanaf het begin ook in groepjes samen muziek maken.

Inmiddels zijn er eenendertig organisaties geselecteerd die via het programma financiering ontvangen om initiatieven voor kinderen en muziek op te zetten. Vandaag vindt bij het Oranje Fonds een uitwisselingsdag plaats, waar deze organisaties hun kennis en eerste ervaringen delen.

Tijdens haar bezoek werd de Prinses geïnformeerd over de voortgang van het programma en sprak zij met vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties over de eerste successen en knelpunten bij het opstarten van hun muziekprojecten.

'Kinderen Maken Muziek' wordt, behalve door het Oranje Fonds, mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Skanfonds en tal van particuliere giften. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed