Gemeente Dongen

Torenspits wordt verplaatst

Publicatiedatum: 22-11-2011

Op donderdag 24 november wordt de torenspits van de voormalige St. Josephkerk verplaatst naar de nieuwe locatie op de hoek Hoge Ham-Sint Josephstraat. Het is de bedoeling dat de plaatsing om 11.00 uur gebeurt.

Met een kraan wordt de torenspits op een dieplader gezet om vervolgens vervoerd te worden naar zijn nieuwe bestemming. Als alles volgens planning verploopt komt de spits daar omstreeks 11.00 uur aan. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, zal een gedeelte van de weg ter plaatse voor een korte periode worden afgesloten. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast die de (voorbereidende) werkzaamheden met zich meebrengen.

Bijzondere afsluiting
Op een nog nader te bepalen datum, wordt een officiële bijeenkomst georganiseerd ter afsluiting van dit bijzondere project. Burgemeester Simone Dirven van Aalst zal dan met een hoogwerker de originele koperen haan terugplaatsen op de torenspits.

Sint Josephkerk

Sloop St. Josephkerk
De St. Josephkerk wordt gesloopt om plaats te kunnen maken voor de aanleg van de centrumring en de nieuwbouw aan de Jan Mertenslaan. De torenspits kan behouden blijven door deze op een andere plaats neer te zetten.

Meer informatie
Heeft u aanvullende vragen, dan kunt u deze stellen aan de gemeente Dongen, projectleider P. van Iersel. Hij te bereiken via ons algemene telefoonnummer 14 0162.