Gemeente Den Haag

Commissie sprak over cultuureducatie

Op donderdag 17 november sprak de commissie Samenleving onder meer over cultuureducatie. De commissie stelde vragen hierover en deed een aantal suggesties.

Cultuureducatie

De commissie startte de vergadering met de bespreking van cultuureducatie. Zij behandelde de voortgang van het onderwerp en stelde vragen over de Cultuurkaart, de koppeling tussen cultuureducatie en kinderen van ouders met een Ooievaarspas, de combinatiefunctionaris en het tijdspad. Volgens de commissie is het belangrijk dat de schoolbesturen zelf ook draagvlak hebben voor cultuureducatie. De commissie noemde ook een aantal andere randvoorwaarden die goed geregeld zouden moeten worden om cultuureducatie succesvol te kunnen maken. Zij noemde daarbij zaken als een gedegen busvervoer en voldoende ondersteuning van (en voor) de combinatiefunctionarissen die in de praktijk aan de slag gaan met cultuureducatie.

Wethouder Marjolein de Jong gaf aan dat de commissie nog een definitief Deltaplan Cultuureducatie ontvangt. Aan de hand hiervan kunnen raadsleden gerichter vragen stellen over het plan.

Investeren in duurzame huisvesting van het onderwijs

Verder sprak de commissie over investeringen in duurzame huisvesting van het onderwijs. Zij vindt het belangrijk dat alle Haagse scholen worden voorzien van goede sanitaire voorzieningen.

Betere aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

Tot slot sprak de commissie over de raadsmededeling over een betere aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt. De commissie stelde ook vragen over de notitie "Geslaagd in het vak: leren en werken effectief verbinden" en deed suggesties ten aanzien van het nog te verschijnen actieplan. De wethouders zeiden toe dat zij de suggesties van de commissie zullen meenemen in het nog te verschijnen actieplan en dat zij schriftelijk zullen reageren op de nog onbeantwoorde vragen. De vragen die de heer Küçük stelde over etnisch ondernemerschap en integreren bij de vakopleiding werd als afgedaan beschouwd.

Deze vergadering is terug te zien via Mijn Raad.