Gemeente Waddinxveen


Gemeente gaat woningbouwlocatie ât Suyt aan de Plasweg zelf ontwikkelen

De gemeente Waddinxveen heeft de afgelopen maanden onderzocht hoe het woningbouwproject ât Suyt aan de Plasweg ontwikkeld kan worden. Daarbij zijn de mogelijke scenarioâs in kaart gebracht en op haalbaarheid getoetst.

Dit onderzoek wijst uit dat het scenario, waarbij de gemeente de planontwikkeling en de kaveluitgifte in eigen hand neemt, de beste oplossing is. Naar aanleiding daarvan heeft het college van B&W besloten de woningbouwlocatie ât Suyt aan de Plasweg zelf te ontwikkelen.

Dit scenario onderzoek was nodig, omdat Bokx Vastgoed, de geselecteerde marktpartij die dit woningbouw aan de Plasweg zou ontwikkelen, in april 2011 failliet is verklaard.

Dit gemeentelijk project omvat uitsluitend de planontwikkeling en de uitgifte van de kavels, dus niet het bouwen van de woningen. Om dit project verder uit te voeren heeft de gemeente ruimtelijke, organisatorische en juridische uitgangspunten geformuleerd. De komende periode wordt gewerkt aan het stedenbouwkundig ontwerp en het bestemmingsplan.