Rochdale


22 november 2011

Artisjokken en spruitjes uit de Transvaalbuurt

Mensen vragen zich verbaasd af wat voor soort groenten er groeien in de negen buurttuinen van Transvaal. Voor degenen die het nog niet weten; artisjokken en een zeldzame koolsoort.

Buurtbewoners en professionals (zie foto) maakten afgelopen zaterdag een wandeling door de Transvaalbuurt. Zij bezochten ook de Buurttuinen van Transvaal. Een jaar geleden was het Afrikanerplein nog een onaantrekkelijk veld bezaaid met hondenpoep. Door inzet van een grote groep bewoners staat de tuin er nu ook in de herfst nog groen bij. Het project, waarbij bewoners zelf de tuin onderhouden, wordt landelijk gezien als een groot succes. Op de voorzijde van het rapport Wijken in uitvoering 2011 van minister Donner prijkt zelfs een foto van deze buurttuin. De wijkaanpak in de Transvaalbuurt wordt mede mogelijk gemaakt door bewoners, ondernemers, Stadsdeel Oost, de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Rochdale, en Stadgenoot en welzijnsstichting Dynamo." (foto: Suzanne Blanchard) Komend jaar stellen het stadsdeel, de corporaties en Dynamo weer geld beschikbaar voor de wijkaanpak. Tijdens de toer bedachten bewoners alvast plannen voor volgend jaar, zoals een natuurspeeltuin.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.