Gemeente Eindhoven

Van Straten/Complan ontwikkelt Campus Internationale School Eindhoven

Er is weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de Campus Internationale School Eindhoven (ISE). Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven gaat de opdracht voor de ontwikkeling gunnen aan het consortium Van Straten/Complan. De ISE wordt gerealiseerd in de voormalige `De Constant Rebecque kazerne' aan de Oirschotsedijk 14b in Eindhoven.

Proces/planning

Het consortium is via een Europese aanbesteding geselecteerd en is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van het project gedurende dertig jaar. In december 2011 moet de gunning een definitieve status krijgen en kan het contract worden getekend. Daarna wordt ook het definitieve ontwerp gepresenteerd.

Internationale School Eindhoven

De ISE voorziet in meer dan alleen internationaal basis- en voortgezet onderwijs. De ISE doet naast het onderwijsaanbod, dat voldoet aan de hoogste internationale standaarden, dienst als ontmoetingsplaats voor internationale gezinnen en hun kinderen.

Het is voor Brainport als toptechnologieregio noodzakelijk voldoende kenniswerkers aan te trekken en te behouden. Door de realisatie van de Internationale School Eindhoven wordt de regio Eindhoven nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor kenniswerkers. Volgens de huidige planning opent de school na de zomervakantie van 2013 haar deuren op de nieuwe locatie.