Politie Midden- en West Brabant

Treinreiziger grijpt in bij mishandeling op Tilburgs station

Tilburg , 22-11-2011 o Een 43-jarige treinreiziger heeft maandagavond op een perron van het Station CS aan de Spoorlaan een eind gemaakt aan een vechtpartij en de verdachte, een 23-jarige Somaliër, aangehouden en overgedragen aan de politie. De identiteit van de man die door de verdachte werd aangevallen is niet bekend geworden. Het slachtoffer stapte na het tumult in de trein richting Breda.

De 43-jarige Hagenaar verklaarde dat hij op bezoek was geweest in Tilburg en de trein naar zijn woonplaats wilde nemen. Hij zag dat op perron twee een man mishandeld werd. De dader hield het slachtoffer met zijn linkerhand vast bij zijn kraag en sloeg hem enkele keren met de rechtervuist in het gezicht, daarbij iets schreeuwend in de Engelse taal. De Hagenaar bedacht zich geen moment en trok de dader van de andere man af. Hij trok hem onder verzet mee naar beneden en plaatste hem tegen de glazen wand van de kiosk, die daardoor beschadigd raakte. Hij vroeg een medewerker van die zaak de politie te bellen. Agenten zijn ter plaatse gekomen en hebben de verdachte meegenomen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij nader onderzoek bleek dat hij kort voor de vechtpartij bij de kiosk ook nog geprobeerd had drie pakjes sigaretten te stelen. De medewerkster wist de pakjes nog uit zijn handen te trekken.

Vanmorgen verklaarde de verdachte dat hij bij een vriend in Tilburg nogal wat bier gedronken had. Hij wist daardoor niet meer wat hij gedaan had. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-11-2011 13:49 | © Regio Midden en West Brabant |