Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 22 november

Norod-Holland Noord, 22-11-2011 o 14.00 uur

Toko Marsdiepstraat overvallen

Den Helder, maandag 21 november

Maandagavond werd een toko aan de Marsdiepstraat overvallen. Rond 18.55 uur kwam er een man met een vuurwapen de zaak binnen. De man richtte het vuurwapen op de eigenaar, die achter de kassa stond. Vlak hierna kwam er een tweede man binnen die een klant, die aan het afrekenen was, beetpakte en naar de grond werkte. Een derde man ging bij de deur staan. De eerste overvaller gaf aan dat hij geld wilde. Nadat hij een greep in de kassa had gedaan, wilde hij meer geld. Nadat de eigenaar aangaf dat dit er niet was, werd hij een aantal keren met het vuurwapen tegen zijn hoofd geslagen. de 49-jarige eigenaar liep hierdoor een verwonding op aan zijn oor. De drie overvallers gingen er hierna snel vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen die maandagavond op of in de omgeving van de Marsdiepstraat iets verdachts hebben gezien. Ook mensen die andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Drie autos op elkaar

Broek op Langedijk, maandag 21 november

Een 64-jarige automobilist uit Koedijk en een 35-jarige automobiliste uit Julianadorp werd maandagmiddag rond 17.15 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een kettingbotsing op de Nauertogt. Een 41-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed achterop een voor hem stilstaande auto. Deze 64-jarige man reed vervolgens weer tegen zijn voorligger, de 35-jarige automobiliste. De 64-jarige man werd met onbekend buik- en nekletsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De 35-jarige automobiliste werd met vermoedelijk rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Inbraak woning

Enkhuizen, dinsdag 22 november

In een woning aan de Meester Fluitmanstraat werd maandagnacht ingebroken. De bewoonster werd rond 05.20 uur wakker van een geluid. Omdat zij het niet vertrouwde ging zij uit bed en zag een man in de gang staan. Deze ging er vandoor bij het zien van de vrouw. De inbreker ontvreemde een laptop, sierraden en waardepapieren uit het huis.

Schoorl, maandag 21 november

In een woning aan de Teugelaan werd maandag tussen 10.00 en 21.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de zijkant van de woning te forceren. Er werden een laptop en sierraden uit de woning weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van één van de bovengenoemde locaties iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Heerhugowaard, maandag 21 november

Op de Rustenburgerweg werd maandagmiddag van 14.15 tot 16.10 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 627 gecontroleerde bestuurders reden er 145 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Stompetoren, maandag 21 november

Op de Noordervaart werd maandagmiddag van 13.05 tot 15.55 uur gecontroleerd. Van de 1065 bestuurders die de controle passeerden reden er 181 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Automobiliste rijdt lantaarnpaal omver

Warmenhuizen, maandag 21 november

Een 57-jarige automobiliste uit Den Helder kwam maandagmiddag rond 17.20 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal terecht op de Debbemeerweg. Zij reed met haar auto door een bocht en verloor, mogelijk door het gladde wegdek, de macht over het stuur. Hierdoor ging zij met haar overtuig rechtdoor. Hierdoor reed ze een lantaarnpaal omver en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurster raakte niet gewond. Het voertuig werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Hennepkwekerij

Zwaag, dinsdag 22 november

In een bedrijfspand aan De Oude Veiling werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen in een unit. De politie kreeg eerder een melding van stankoverlast bij het pand. Er lagen meerdere kilos aan henneptoppen te drogen. De 47-jarige huurder van de unit werd aangehouden. De elektriciteitsmeter werd eraf gehaald omdat er valse zegels aanwezig waren en de meter was terug gedraaid. De henneptoppen werden in beslag genomen en de kwekerij werd geruimd. De verdachte is in verzekering gesteld.