Pickwick zet eerste volledig UTZ CERTIFIED Rooibos in de markt

Persbericht van UTZ CERTIFIED Foundation

Amsterdam, 22 november - UTZ CERTIFIED is trots te melden dat Pickwick de eerste volledig duurzame UTZ-gecertificeerde Rooibos productreeks op de markt heeft gebracht. Vanaf begin december zal de Pickwick Rooibos met duurzame rooibos in de supermarkten en de horeca terug te vinden zijn.

Naast zwarte en groene thee van Pickwick, waarvoor al deels UTZ gecertificeerde theeblaadjes verwerkt worden, is daar nu de volledig duurzame Rooibos reeks aan toegevoegd:
- Pickwick Rooibos original blend (20x 1,5g)
- Pickwick Rooibos strawberry and pomegranate (20x 1,5g) - Pickwick Rooibos citrus blend (20x 1,5g)
- Pickwick Rooibos honey blend (20x 1,5g)
- Pickwick Rooibos 4 varieties (20x 1,5g)
- Chai Smooth (20x 2g)

Pickwick schenkt elke dag miljoenen kopjes duurzame thee over de hele wereld. Voor Nederland alleen betekent dat vier miljoen kopjes duurzame Pickwick thee per dag ofwel anderhalf miljard kopjes per jaar.

Het certificeren van Pickwick Rooibos is een belangrijke stap op weg naar de verduurzaming van de theemarkt. UTZ CERTIFIED is een wereldwijd keurmerk voor duurzame koffie, thee en cacao. Het keurmerk staat voor een verbeterde positie van theeboeren als ondernemer op de wereldmarkt en voldoet aan strikte sociale en milieu criteria. De boeren krijgen training over bemesting, beplanting en snoeitechnieken en worden ondersteund bij hun bedrijfsvoering. De boeren worden door onafhankelijke partijen gecontroleerd om zeker te weten dat zij de criteria op de juiste manier toepassen. Hierdoor stijgt de kwaliteit van hun product en kunnen zij meer produceren tegen lagere kosten wat uiteindelijk de levenstandaard van de boer en zijn familie zal verbeteren.

Over UTZ CERTIFIED
UTZ CERTIFIED is een van de grootste duurzaamheidsprogramma's voor koffie, cacao en thee in de wereld. Merken die zich hebben verbonden aan het inkopen van UTZ CERTIFIED grondstoffen zijn wereldwijde marktleiders. Boeren worden getraind in het professionaliseren van hun landbouwpraktijken en bedrijfsvoering met zorg voor mens en milieu. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van de producten en kunnen zij meer produceren tegen lagere kosten. Bovendien krijgen boeren die werken met UTZ CERTIFIED op de wereldmarkt een premie voor hun oogst en hoeven zij geen kosten te betalen voor deelname aan het programma. Het traceringsysteem van UTZ CERTIFIED waarborgt de producten daadwerkelijk verbouwd en geoogst zijn op een verantwoorde manier. Voor meer informatie: www.utzcertified.org

Links:
http://www.utzcertified.org



Razende Robot Reporter