TenICT en Huawei winnen aanbesteding Provincie Overijssel

Persbericht van TenICT

Amsterdam/Leusden, 22 november 2011- System Integrator TenICT uit Leusden en de Chinese fabrikant van Telecom en ICT Oplossingen Huawei, hebben gezamenlijk de aanbesteding gewonnen voor de vervanging van de actieve netwerkcomponenten en DMZ omgeving voor de Provincie Overijssel.

De opdracht behelst een mantelovereenkomst voor de levering van netwerkcomponenten in het bedrijfs netwerk (LAN en WAN) van de provincie Overijssel op haar locaties in Zwolle en de regiokantoren in de provincie en de DMZ-omgeving in haar datacenter in Zwolle. Tevens is het onderhoud van alle netwerkapparatuur voor een periode van vier tot maximaal zes jaar afgesloten.

De provincie Overijssel heeft een van de meest vooruitstrevende en innovatieve IT-omgevingen van Nederland. De provincie heeft een Twin-Datacenter samen met de gemeente Zwolle en heeft de ambitie om verregaande virtualisatie door te voeren in alle lagen van de netwerkinfrastructuur, zoals dit ook al op het serverplatform en de werkplekomgeving is doorgevoerd. Dit moet bijdragen aan de 'LEAN' architectuurgedachte en de mogelijkheid bieden meerdere (DMZ-) omgevingen aan het internet te koppelen. De nieuwe infrastructuur zal het komend jaar worden omgebouwd tot een compleet 10Gigabit netwerk met volledige IPv6-ondersteuning.

Het netwerk zal worden ontworpen voor de huidige 1000 fysieke en 1000 virtuele werkplekken van de provincie, maar is geschikt voor verdere groei. Hiermee is het netwerk klaar om organisatorische veranderingen in de nabije toekomst dynamisch op te vangen.
De provincie heeft de keuze gemaakt voor de combinatie Huawei/TenICT vanwege de concurrerende prijstelling, innovatiekracht van Huawei en de ervaring en expertise van TenICT op het gebied van netwerkoplossingen.

Over TenICT
TenICT is een onafhankelijk Nederlandse System Integrator met ruim 100 hoogopgeleide technische IT consultants, die een gemiddeld ervaringsniveau van 15 jaar hebben. TenICT levert IT oplossingen voor de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven en Overheden, op het gebied van diverse Enterprise Network solutions, Midrange systemen, Database solutions, Virtualisatie van systemen, Microsoft technologieën en Security dienstverlening.
TenICT loopt voorop in het aanbieden van nieuwe ICT technologieën aan de Nederlandse markt. Daarbij heeft TenICT het blikveld gericht op nieuwe ontwikkelingen vanuit de gehele wereld.
Recentelijk sloot TenICT ook al een agency agreement met Huawei, welke verder wordt uitgebreid door een value added partner agreement.

Over Huawei
Huawei is een Chinese privaatonderneming, opgericht in 1987 door Ren Zhengfei met ruim 100000 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Shenzhen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en levert telecomnetwerken, datanetwerken, cloud computing-diensten en apparaten als tablets en smartphones. Huawei richt zich hiermee op telecom operators, bedrijven en consumenten.
Financiële resultaten (unaudited): In 2010 bedroeg de omzet van Huawei 28 miljard Amerikaanse dollar (185 miljard RMD), dat is een stijging van 24 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op 31 december 2010 had Huawei meer dan 110.000 medewerkers wereldwijd, waarvan meer dan 51.000 werkzaam in R&D (46%). 69 procent van de Huawei medewerkers in het buitenland zijn van lokale afkomst. Huawei heeft 15 regionale hoofdkantoren, 20 R&D centers, meer dan 20 innovatiecentra en 36 trainingscentra wereldwijd. Huawei klanten bevinden zich in 140 landen.

Over Huawei Enterprise
Huawei Enterprise is een strategische business group van Huawei en erop gericht hoogwaardige end-to-end communicatie-oplossingen en ?diensten te leveren aan bedrijven wereldwijd. Huawei Enterprise biedt oplossingen en diensten op het gebied van netwerkinfrastructuur, unified communications en collaboration, cloud computing en datacenter-beheer. De industriespecifieke oplossingen van Huawei worden toegepast binnen de overheid, nutsbedrijven, de financiële sector, transport- en energiebedrijven. Het netwerkinfrastructuurportfolio van Huawei bestaat uit ethernet switches, routers, WLAN-devices, MSTP, WDM, toegang-, en beveiligingsproducten. Daarnaast levert Huawei infrastructuuroplossingen voor wide area interconnectie en campus netwerken.
Het enterprise communication-portfolio bestaat uit call center, unified communication en videoconferencing oplossingen. Data center oplossingen omvatten servers, opslag, data center Ethernet switches, routers en control center software. Cloud computing solutions zijn onder meer cloud services voor IaaS, PaaS en SaaS. Industrie specifieke oplossingen zijn onder meer ontwikkeld voor overheden en publieke instanties (e-Government, e-City, e-Health, e-Education), GSM-R voor hogesnelheidstreinen, Digital Oilfield en Smart Grid.

Links:
http://www.tenict.nl



Razende Robot Reporter