ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Het ministerie van BZK zoekt (telecom)bedrijven voor ICT~Haalbaarheidstoets 'Aanbesteding Vaste Telefoniediensten'

22 nov 2011 om 14:25

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat een ICT~Haalbaarheidstoets uitvoeren en wil hiervoor de dialoog aangaan met bedrijven die kennis hebben van en ruime ervaring hebben met vaste telefonie. De ICT~Haalbaarheidstoets is een product van ICT~Office en heeft als doel de kwaliteit van ICT-projecten bij overheidsorganisaties te verbeteren. De toets levert een advies op, dat in een vroegtijdig stadium aangeeft of het gewenste ICT-project tot een succes kan leiden en hoe de kans op succes vergroot kan worden.

Achtergrond

Zoals bekend, loopt thans een hoger beroep-procedure rondom het eerder aanbestede 'OT2010 Cluster Vast'. Gelet op het grote belang om het Cluster Vast alsnog zo spoedig mogelijk af te ronden, heeft het ministerie van BZK ervoor gekozen parallel aan het hoger beroep een nieuwe aanbesteding uit te voeren. Deze zal worden ingetrokken indien de oorspronkelijke aanbesteding alsnog kan worden gegund voordat de nieuwe aanbesteding is afgerond, en biedt in beginsel ruimte om de opzet enigszins aan te passen. Het ministerie wil bij de uitwerking van de nieuwe opzet de mening van de markt betrekken door middel van deze ICT~Haalbaarheidstoets.

Scope

In eerste opzet denkt het ministerie aan een nadere onderverdeling in drie afzonderlijke aanbestedingen op basis van de koppelvlakken:
1. Laagcapacitaire telefoonlijnen (analoog, ISDN1/2, IP)
2. Hoogcapacitaire lijnen op basis van traditionele koppelvlakken (ISDN 15/20/30)

3. Hoogcapacitaire lijnen op basis van IP

Vraagstelling voor deze ICT~Haalbaarheidstoets

De voorgenomen opzet en de onderbouwing zullen voorafgaand aan de discussie nader worden toegelicht. Vragen die vervolgens aan de markt zullen worden gesteld, zijn:

1. Welke voor- en nadelen ziet de markt in de voorgenomen opzet?
2. Zijn er eventueel goede alternatieven denkbaar?
3. Welke adviezen wilt u meegeven voor de nadere uitwerking?

Workshop

Het ministerie van BZK en ICT~Office houden op 9 december een workshop in Den Haag. Bedrijven die mogelijk kwalificeren voor één of meer van de genoemde koppelvlakken en daarom beschouwd worden als potentiële inschrijver, komen in aanmerking om hieraan deel te nemen.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich voor deelname aan de workshop aanmelden bij Evert Janssen van ICT~Office: haalbaarheidstoets@ictoffice.nl. De aanmelding moet vergezeld gaan van een duidelijke motivatie. De uiteindelijke keuze voor de uit te nodigen partijen ligt bij het ministerie van BZK.

Kijk voor meer informatie over de ICT~Haalbaarheidstoets op www.haalbaarheidstoets.nl.