Bedrijven betalen pas als ze zelf betaald zijn

Persbericht van Verkoopjevordering.nl

Rotterdam, 22 november 2011- Bedrijven stellen vaak de betaling van de rekeningen aan hun leveranciers uit omdat ze nog geld tegoed hebben van hun eigen klanten. Dit blijkt uit een analyse uitgevoerd door on-line platform Verkoopjevordering.nl van 1100 niet-betaalde facturen die door MKB-bedrijven ter verkoop werden aangeboden.

Onderzoek van de incasso-correspondentie tussen MKB-bedrijven onderling, toonde aan dat 42% van de bedrijven die na 2 aanmaningen hun rekening niet betaalde, zei niet te kunnen betalen omdat ze zelf nog geld tegoed hadden van hun klanten. Bij de vorige meting in mei van dit jaar was dit 29%.

Andere redenen waarom niet tijdig betaald werd: 21% gaf aan dat een nieuw betalingssysteem binnen het bedrijf de oorzaak was van de vertraagde betaling. 17% van de wanbetalers stelde dat de dienst of het produkt dat was geleverd niet deugde. Het merendeel wachtte met dit argument pas nadat men de rekening had ontvangen.

Schuldeisers geloven slechts voor een deel dat onmacht de reden van niet-betaling is. Het merendeel (74%) is van mening dat te late betaling een kwestie is van onwil.

"Onder invloed van de crisis komen bedrijven vaker in liquiditeitsnood en is men vaker afhankelijk van de betaling van de klant om de eigen rekening te kunnen betalen. Daarnaast worden bedrijven creatiever in het rekken van de betalingstermijn en grijpen ze de crisis aan als reden om betalingen uit te stellen", aldus het platform.




Razende Robot Reporter