Gemeente Heemskerk


foto van het herplanten van de bomen (foto Leo Tillmans)

foto van het herplanten van de bomen (foto Leo Tillmans)

Verhuizing speciale bomen naar nieuwe gemeentehuis

dinsdag, 22 november 2011

De Nationale Bomenbank verplant op 22 november zeven bomen uit de tuin van het oude raadhuis aan de Bachstraat naar de achterzijde van het nieuwe gemeentehuis aan het Maerten van Heemskerckplein.

De voorbereidingen voor deze verplanting zijn twee jaar geleden al getroffen. De bomen zijn gesnoeid, rond gegraven en voor zien van speciale grond. Daardoor ontstaat een compacte wortelkluit die gemakkelijk op te pakken is en zorgt dat de bomen op de nieuwe plek beter aanslaan.

Het betreft een Ginkgo biloba (Japanse notenboom) die als een bijzondere boom kan worden aangemerkt. Verder gaat het om vier gele essen (Fraxinus Jaspidea) en dit zijn zeldzame bomen. Daarnaast is er een leilinde (Tilia) verplant, die ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het voormalig hoofd groenvoorziening Nico Brantjes is geschonken. Als laatste gaat het om een gele paardenkastanje (Aesculus flava Vestita) die in 1981 geschonken is aan de dienst gemeentewerken ter ere van hun 25-jarig bestaan. Alle bomen zijn tussen de veertig en vijftig jaar oud.

terug

contact
Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Postbus 1
1960 AA Heemskerk
telefoon: 14 0251
e-mail: post@heemskerk.nl