Gemeente Tiel


Oplaadpalen voor elektrisch rijden in Tiel

Binnenkort is het in de gemeente Tiel mogelijk om de batterij van elektrische auto's op te laden. Speciaal hiervoor worden vier elektrische oplaadpalen geplaatst. De oplaadpalen komen op industrieterrein Kellen (Marconistraat) en op de parkeerterreinen Bleekveld, Hasselmanplein en Oude Haven in de Tielse binnenstad.

Elektrisch rijden stimuleren

De vier oplaadpalen voor elektrisch rijden worden aan de gemeente geschonken door de stichting E-laad.nl. Deze stichting wil bij zoveel mogelijk gemeenten elektrische oplaadpalen plaatsen op parkeerplaatsen in de openbare ruimte om zo een landelijk dekkend netwerk te realiseren. De bedoeling is om het elektrisch rijden te stimuleren en inzicht te krijgen in de effecten van het laden van elektrische auto's op het elektriciteitsnetwerk. De gemeente werkt hier graag aan in het kader van het klimaat- en milieubeleid. Gebruikers van elektrische auto's kunnen via stichting E-laad een oplaadpas aanvragen die gebruikt kan worden bij alle oplaadpalen.

Bij elke oplaadpaal kunnen twee auto's tegelijkertijd worden opgeladen. Omdat het aantal elektrische auto's nog beperkt is, reserveert de gemeente voorlopig één parkeerplaats per paal. Als extra stimulans om elektrisch te gaan rijden heft de gemeente geen parkeerbelasting voor de elektrische auto's die gebruik maken van de oplaadpalen. De verwachting is dat de oplaadpalen vanaf 1 januari 2012 gebruikt kunnen worden.

Aanvragen?

Particulieren en bedrijven die in het bezit zijn van een elektrische auto kunnen zelf ook een aanvraag indienen voor een oplaadpaal. Zie www.e-laad.nl voor meer informatie. De gemeente zal deze aanvragen zoveel mogelijk faciliteren.